На 15 юли 2025 ще се проведе аукцион на неупражнени права за емисията варанти

Wiser Technology обяви висшия ръководен екип на компанията

Wiser Technology (до скоро: Bianor, Ticker: BNR), която е част от портфолиото на Impulse GROWTH, обяви висшия ръководен екип на компанията, състоящ се от ключови мениджъри на дружествата в групата. 

Създаването на този общ ръководен екип е важна стъпка за успешното реализиране на стратегията на компанията и от процеса на интеграция на компаниите от групата в единна структура и бранд”, сподели изпълнителният директор на Wiser Technology Коста Йорданов.

През последната 1 година високотехнологичната компания придоби 6 дружества от ИТ индустрията и се ребрандира от Bianor на Wiser Technology. Обединеният екип наброява над 500 души, сред които има програмисти, консултанти и учени. Това нарежда Wiser Technology сред водещите български софтуерни компании и сред най-големите ИТ компании, търгувани на БФБ

Ръководният екип на Wiser Technology

Висшият ръководен екип на Wiser Technology включва опитни професионалисти с изключителни познания и ангажираност към общия успех на софтуерното дружество:

  • Стратегически директор става Божидар Бакалов;
  • Длъжността търговски директор заема Спартак Кабакчиев;
  • Оперативен директор става Георги Соколов;
  • Длъжността технически директор заема Димитър Димитров;
  • Позицията на финансов директор заема Климент Начков;
  • Директор човешки капитал става Иван Димитров.

От компанията споделиха, че останалата част от ръководния екип на Wiser Technology ще бъде обявена допълнително.

Имаме всички предпоставки заедно да превърнем Wiser във водеща европейска компания за разработка на високотехнологични софтуерни решения”, добави още Коста Йорданов.

Wiser Technology: представяне на екипа

Божидар Бакалов, който заема длъжността стратегически директор, е основател на Prime Holding (“Прайм Холдинг” АД)– компания за консултантски услуги и разработка на специализирани софтуерни продукти. Завършва образованието си в Университета Делауеър (Economics) и Университета Джорджтаун (MBA). Божидар Бакалов притежава над 30 г. опит в областта на стратегическия мениджмънт и маркетинг. Голяма част от кариерата му е на управленски позиции в компании в САЩ, сред които IBM SevOne и Procter & Gamble.

Спартак Кабакчиев е предприемач, мениджър и инвеститор с над 20 г. опит в сферата на бизнес развитието в ИТ индустрията. Бил е мениджър бизнес развитие за Microsoft Western Europe HQ. Спартак Кабакчиев е един от основателите на българската технологична компания Cloudpipes, придобита през 2019 г. от Quickbase и българската софтуерна компания Melon, придобита през 2022 г. от Kin+Carta,

Георги Соколов е един от двамата досегашни изпълнителни директори в Prime Holding. По образование той е компютърен инженер. Към днешна дата има почти 20 г. опит в сферата на ИТ технологиите. Георги Соколов основава и ръководи българския офис на мултинационалната компания Reward Gateway. Той не само развива офиса до над 220 човека в България, Македония и Португалия, а и създава добавена стойност за повече от 1000 глобални клиента, по-известни от които са American Express, IBM, Yahoo!, Groupon и McDonald’s. 

Димитър Димитров е основателят и досегашният изпълнителен директор на Digital Lights (“Диджитал Лайтс” ЕООД). По образование е софтуерен инженер. Вече близо 25 г. работи за развитието на ИТ сферата в България, занимавайки се акт