DISCORDIA

Eдна от най-бързо развиващите се транспортни и логистични компании в Европа.

1995 г.

Христо Христов

Транспорт и спедиция

Discordia е една от най-бързо развиващите се транспортни и логистични компании в Европа, която предлага автомобилен, железопътен, контейнерен и въздушен транспорт на територията на цяла Европа, Азия и Америка. Основана в България от Христо Христов през 1992г, дейността на компанията днес покрива над 60 държави, 27 от които са в Европа и постоянно разраства своето глобално покритие.

DISCORDIA има офиси в България, Украйна и Румъния и работи с над 3000 клиента. Притежава над 1300 камиона собствен автопарк и 2100 служителя.

Историята на успеха

DISCORDIA е основана във Варна с два автомобила, които извършват превози в Източна и Западна Европа. През 1995 г. компанията стартира спедиторската си дейност и открива нови офиси в страната. През 1997 г. е открит първият офис извън страната, в Киев (Украйна). През 2022 г. автопарка на компанията е вече над 1300 бр.

Успехът е в постоянството

Мениджмънт екипа на DISCORDIA доказва дългосрочната си визия за устойчивост на растежа с това, че всяка година компанията увеличава инвестициите си в иновации и технологии, което позволява оптимизацията на бизнес процесите на компанията.

DISCORDIA държи на своята социално-отговорна политика и философия, затова въвежда редица екологични изисквания към водачите си, вкл. програма за икономично шофиране, която не само намалява въглеродния отпечатък на бизнеса, но и го прави с 30% по-икономичен от средните за Европа нива.

Всеки от водачите в компания минава през обучение за икономично шофиране. DISCORDIA използва екологични гуми с понижено съпротивление и удължен пробег, които се предават за рециклиране. Компанията подкрепя различни благотворителни инициативи и образователни  програми, инвестирайки в подобрения имидж на спедиторския бранш.

Откриваме бъдещите бизнес лидери

DISCORDIA отбелязва ръст от над 35% средногодишно през последните 5 години,
като внедрява редица иновации и най-съвременните технологии в транспорта. Планът ѝ е до края на 2030г. да е в топ
10 на най-големите логистични компании в Европа, а приходите ѝ да надхвърлят 1
млрд. евро.

Сред амбициозните цели на DISCORDIA още са автопаркът ѝ да достигне до 7000 камиона  и да стане най-големият работодател в България със 10 000 служителя.

IMPETUS Capital инвестира в DISCORDIA за пръв път през 2016 г., когато цената на акция на компанията е 14.6 лв. Днес, шест години по-късно, пазарните показатели сочат, че цената на акция започва от 111 лв.
лв.

Среден годишен ръст:

34% / за последните 5 години

Цена на акция през 2016 г.

14.60 лв.

Цена на акция през 2022 г.

111 лв. според пазарни показатели

Прогнозни приходи на компанията до 2030 г.

€ 1 млрд.

Започни да инвестираш с Impulse Growth

Стани част от успеха

Благодарение на Impulse Growth платформата за непрофесионални инвеститори на IMPETUS Capital, днес всеки има достъп до балансиран портфейл от дивидентски и иновативни, бързорастящи компании, вкл. DISCORDIA и да стане част от успеха на най-бързо растящите иновативни компании на България.