Доходността е резултат от инвестиции в иновации

Стани част от успеха на най-бързо растящите и иновативни компании на България - дори с инвестиция от едва 250лв.

Според личния ви ритъм​

Изберете удобна дата и сума, според собствената си инвестиционна стратегия и вноските биха могли да се удържат автоматично от сметката ви - инвестицията е възможна след потвърждение

Отложена такса управление​

Екипът на Impulse Growth реинвестира своята такса - управление до разпределяне на дивидент, за да подкрепи растежа на компаниите в портфолиото и постигне по-висока възвръщаемост за инвеститорите.

Ликвидност на средствата

​Разполагате с парите си по всяко време - възможността да търгувате акциите на Impulse Growth на БФБ дава ликвидност на средствата, традиционно недостъпна при дялови инвестиции.

Компании в портфолиото на Impulse Growth:

Успехът не е случайност

Impulse Growth е уникален и иновативен инструмент за българския пазар, който обединява дяловия и капиталовия пазар, за да даде възможност на всеки, включително непрофесионални инвеститори да инвестират в портфейл от бързоразвиващи се и иновативни компании, още преди да са излезли на публичния пазар.

Привилегия, запазена до скоро, само за отбрана група от професионални инвеститори и предприемачи, готови да инвестират с тикети от порядъка на 1 млн. лева.

Ние подкрепяме истински успешните идеи в България и подпомагаме да се превърнат в глобален бизнес за милиарди. Партнираме в техните ежедневни победи и спечелени позиции.

Искаш ли да си част от
нашия успех?

Акциите на ИмПулс I се търгуват на организирания от Българска фондова борса ВЕАМ пазар. Можете да закупите акции на компанията чрез лицензиран инвестиционен посредник. Партньор на ИмПулс I  е лицензираният ИП „Карол“ АД, към който можете да се обърнете за откриване на сметка и потенциална инвестиция*.

попълване на данни в сайта на Импулс

откриване на сметка в Карол (партньор на Импулс)

изпращане на средства към сметката в Карол

инвестиция в акции на Impulse Growth

попълване на данни в сайта на Импулс

откриване на сметка в Карол (партньор на Импулс)

изпращане на средства към сметката в Карол

инвестиция в акции на Impulse Growth

Защо да инвестирате в Impulse Growth още днес?

Достъп за всички инвеститори

Impulse Growth демократизира пазара на дялови инвестиции, като дава достъп на всички инвеститори - в недостъпните и големи сделки на утрешните бизнес лидери и да станат техни партньори в успеха.

Диверсификация на портфейла

До 30% от активите на Impulse Growth са инвестирани в традиционно силни и големи растящи компании, които ежегодно разпределят дивидент и до 70% в инвестиционни инструменти, подкрепящи растящи компании в ранен етап.

Гъвкав инвестиционен период

Impulse Growth предоставя възможност за дялови участия във фондове с различен времеви хоризонт – инвестицията е подходяща за период както от 5 г., така и от 30 г.

Ликвидност на средствата

Акциите на Impulse Growth се търгуват на Българска фондова борса, което позволява изход от инвестицията по всяко време на пазарна цена.

Отложена такса управление

Impulse Growth е иновативен инструмент създаден от екипа на IMPETUS Capital. Инвестираме 75% от възнаграждението си в управляваните от нас инструменти заедно със инвеститорите докато не реализираме печалби върху инвестициите.

Експертиза и опит

Николай Мартинов и Виктор Манев, създатели на Impulse Growth, са сред пионерите на инвестиционния пазар и ключови фигури в България. С опит от общо над 60 години опит, те са консултирали и управлявали сделки за над 1 млрд. лв. в Централна и Източна Европа.

Ние съществуваме, за да съграждаме. Търсим бъдещите бизнес лидери, подкрепяме тяхното развитие и ги водим към успеха.
Вярваме, че техният успех днес, създава гръбнака на икономиката утре.
Вярваме във високите технологии и иновации и инвестираме в техния успех.
Технологиите създават стойност, която променя живота на нациите по целия свят. И мечтаем това да е бъдещото и за България.
Previous
Next

Не крием амбициите си

Ние подкрепяме истински успешните идеи в България и подпомагаме да се превърнат в глобален бизнес за милиарди. Партнираме в техните ежедневни победи и спечелени позиции.

Често задавани въпроси

Платформата Impulse Growth, благодарение на опита и визионерството на екипа си, открива млади иновативни български компании, с голям потенциал за растеж. До момента екипът зад Impulse Growth е реализирал капиталови вложения в над 15 български компании, като част от тях са публични, а други не са листвани на фондовата борса. Закупувайки акции в ИмПулс I Вие получавате достъп до потенциалния растеж на стойността на всички тези компании, които в съвкупност целят да донесат до 20% годишна доходност при минимален период на инвестицията 5 години*.

*Доходността от инвестицията не е гарантирана. Инвестицията в акции крие рискове от загуби, включително риск от загуба на цялата инвестиция.

След като отправите запитване към нас, наш експерт ще се свърже с Вас, за да Ви обясни стъпките на инвестиционния процес. Акции на ИмПулс I АД се закупуват чрез лицензиран инвестиционен посредник като за целта трябва да откриете сметка и да подпишете договор с инвестиционния посредник. ИмПулс I АД си партнира с ИП Карол АД, за да предостави максимално услеснен процес по инвестиране.

Философията на екипа зад Impulse Growth е да открива „сини океани“, т.е. компании, които в дългосрочен план имат стократен потенциал за растеж. Ние откриваме компаниите в момента на появяването или в ранен етап от развитието им, с опцията, че дългосрочното им развитие ще донесе висока доходност на ранното вложение. Затова дългосрочният хоризонт на инвестиция е ключов. Една прохождаща компания изминава пътя си на развитие в рамките на 5-10-15 години. Затова подходящия минимален период за Вашата инвестиция, за да се възползвате от очакваната доходност, е 5 до 10 години, макар да имате възможност по всяко време да продадете акциите и да изтеглите парите си*.

*Доходността от инвестицията не е гарантирана. Инвестицията в акции крие рискове от загуби, включително риск от загуба на цялата инвестиция.

Всяка инвестиция в акции носи риск. Парите на инвеститорите не са гарантирани от гаранционен фонд, създаден от държавата или с друг вид гаранция. В исторически план акциите са именно онзи актив, който побеждава инфлацията и носи най-висока доходност. Инвестицията в ИмПулс I предлага диверсифицирани капиталови вложения и система от правила, които намаляват, но не избягват, риска.

  • Пакет от акции на над 15 компании, като с годините техният брой ще се увеличава. Капиталовите вложения на ИмПулс I са в различни растящи сектори на икономиката, за които се очаква двуцифрен ръст на приходите в световен мащаб
  • Компаниите, избрани от екипа зад Impulse Growth са в различна фаза на развитие т.е. докато част от компаниите са в началото на развитието си и започват да получават първите си растящи понякога трицифрено приходи, други бележат двуцифрени ръстове на приходите и печалбите си в последните години. По този начин колебанията в растежа се изравняват в посока към значителен двуцифрен растеж.
  • Професионалното управление на капиталовите вложения на базата на тримесечни резултати и изпълнение на бизнес планове, премахва ежедневната емоция на инвеститора при вземане на решение в какво и кога да инвестира днес. Успешните вложения на капиталовите пазари се движат от принципи, които най-често са обратни на човешката логика и емоция. В повечето случаи масовият инвеститор купува, когато цените на акциите растат, а продава, когато цените падат. По този начин възможността за печалба от инвестираните средства се минимализира и често инвеситорите дори губят, защото купуват скъпо, а продават на цена по – ниска от покупната, завладяни от общата негативна емоция. Успешното инвестиране е контра-емоционално, като по време на кризи и паники вместо да се продава е нужно да се купуват прецизно избрани дялове от компании, защото тогава цените и на най-преспективните компании с значителен бъдещ потенциал са ниски.

Целевата средна доходност на акциите на Импулс I АД е 20% на годишна база, но трябва да имате предвид, че тя е по-възможно да бъде достигната при дългосрочна инвестиция за минимум 5 години. Причината е, че значителна част от компаниите, в които се инвестира директно и индиректно, са в начален етап на развитие и е необходимо време, за да достигнат поставените си цели и да затвърдят резултатите. 

Трябва да имате предвид, че човешките реакции и емоции могат да бъдат неблагоприятни за успешна инвестиция, защото пазарите се движат от друга логика. Дългосрочният инвеститор не се влияе от краткосрочните движения на пазара и изтегляне на инвестицията при временен спад би нарушило търсената доходност. Макар пазарите на акции често да имат по-висока волатилност, помнете, че в дългосрочен план акциите на успешните и растящи компании исторически доказано са актива, който носи доходност по-висока от от депозитите, облигациите и недвижимите имоти.

Закупувайки акции на Импулс I АД, Вие получавате актив, който се търгува на ВЕАМ пазара на Българска фондова борса. В този смисъл във всеки един момент можете да подадете заявка чрез инвестиционния Ви посредник за изход от инвестицията на пазарна цена.

Стратегията „син океан“ (blue ocean) е теория на У. Чан Ким и Рене Моборньо и описва компаниите, които чрез идеите и дейността си създават ново неоспоримо пазарно пространство, в което са безспорните лидери. Основава се на възгледа, че пазарните граници и структурата на индустрията не са даденост и могат да бъдат реконструирани от действията и вярванията на играчите в индустрията.

За да бъде разбрана напълно стратегията „син океан“, трябва да бъде сравнена с „червените океани“, които представляват всички индустрии, които съществуват днес – познатото пазарно пространство. В червените океани границите на индустрията са определени и приети и конкурентните правила на играта са известни. Тук компаниите се опитват да надминат конкурентите си, за да спечелят по-голям дял от съществуващото търсене. Тъй като пазарното пространство се препълва, печалбите и растежът намаляват. 

„Сините океани“, за разлика от тях, са всички индустрии, които не съществуват днес – непознатото пазарно пространство. В сините океани търсенето се създава. Има много висок потенциал за растеж, който е едновременно печеливш и бърз. В „сините океани“ конкуренцията е без значение, защото правилата все още не са определни. 

Трудно е да инвестираш в компании „син океан“, когато те вече са успели и да спечелиш от инвестицията си, защото тогава всички са ги забелязали, когато вече са се утвърдили. Тогава оценките на акциите им вече са доста високи. Ние в Impulse Growth се стремим да откриваме „сините океани“ в зародиш.

Инструментите, в които инвестира ИмПулс I, са с отложена такса на управление за първите 5 години, което позволява максимална инвестиция на набраните средства. Ние инвестираме средствата, които би трябвало да представляват нашето възнаграждение през първите 5 години с цел да постигнем по-висока обща печалба. Вашият успех е и наш успех. Обвързването на нашето възнаграждение с изплащането на печалби от инвестициите за инвеситорите е нашето отличително предимство.