Доходността е резултат от инвестиции в иновации

Стани част от успеха на най-бързо растящите и иновативни компании на България - дори с инвестиция от едва 250лв.

Според личния ви ритъм​

Изберете удобна дата и сума, според собствената си инвестиционна стратегия и вноските биха могли да се удържат автоматично от сметката ви - инвестицията е възможна след потвърждение

Отложена такса управление​

Екипът на Impulse Growth реинвестира своята такса - управление до разпределяне на дивидент, за да подкрепи растежа на компаниите в портфолиото и постигне по-висока възвръщаемост за инвеститорите.

Ликвидност на средствата

​Разполагате с парите си по всяко време - възможността да търгувате акциите на Impulse Growth на БФБ дава ликвидност на средствата, традиционно недостъпна при дялови инвестиции.

Компании в портфолиото на Impulse Growth:

Успехът не е случайност

Impulse Growth е уникален и иновативен инструмент за българския пазар, който обединява дяловия и капиталовия пазар, за да даде възможност на всеки, включително непрофесионални инвеститори да инвестират в портфейл от бързоразвиващи се и иновативни компании, още преди да са излезли на публичния пазар.

Привилегия, запазена до скоро, само за отбрана група от професионални инвеститори и предприемачи, готови да инвестират с тикети от порядъка на 1 млн. лева.

Ние подкрепяме истински успешните идеи в България и подпомагаме да се превърнат в глобален бизнес за милиарди. Партнираме в техните ежедневни победи и спечелени позиции.

Искаш ли да си част от
нашия успех?

Акциите на ИмПулс I се търгуват на организирания от Българска фондова борса ВЕАМ пазар. Можете да закупите акции на компанията чрез лицензиран инвестиционен посредник. Партньор на ИмПулс I  е лицензираният ИП „Карол“ АД, към който можете да се обърнете за откриване на сметка и потенциална инвестиция*.

попълване на данни в сайта на Импулс

откриване на сметка в Карол (партньор на Импулс)

изпращане на средства към сметката в Карол

инвестиция в акции на Impulse Growth

попълване на данни в сайта на Импулс

откриване на сметка в Карол (партньор на Импулс)

изпращане на средства към сметката в Карол

инвестиция в акции на Impulse Growth

Защо да инвестирате в Impulse Growth още днес?

Достъп за всички инвеститори

Impulse Growth демократизира пазара на дялови инвестиции, като дава достъп на всички инвеститори - в недостъпните и големи сделки на утрешните бизнес лидери и да станат техни партньори в успеха.

Диверсификация на портфейла

До 30% от активите на Impulse Growth са инвестирани в традиционно силни и големи растящи компании, които ежегодно разпределят дивидент и до 70% в инвестиционни инструменти, подкрепящи растящи компании в ранен етап.

Гъвкав инвестиционен период

Impulse Growth предоставя възможност за дялови участия във фондове с различен времеви хоризонт – инвестицията е подходяща за период както от 5 г., така и от 30 г.

Ликвидност на средствата

Акциите на Impulse Growth се търгуват на Българска фондова борса, което позволява изход от инвестицията по всяко време на пазарна цена.

Отложена такса управление

Impulse Growth е иновативен инструмент създаден от екипа на IMPETUS Capital. Инвестираме 75% от възнаграждението си в управляваните от нас инструменти заедно със инвеститорите докато не реализираме печалби върху инвестициите.

Експертиза и опит

Николай Мартинов и Виктор Манев, създатели на Impulse Growth, са сред пионерите на инвестиционния пазар и ключови фигури в България. С опит от общо над 60 години опит, те са консултирали и управлявали сделки за над 1 млрд. лв. в Централна и Източна Европа.

Ние съществуваме, за да съграждаме. Търсим бъдещите бизнес лидери, подкрепяме тяхното развитие и ги водим към успеха.
Вярваме, че техният успех днес, създава гръбнака на икономиката утре.
Вярваме във високите технологии и иновации и инвестираме в техния успех.
Технологиите създават стойност, която променя живота на нациите по целия свят. И мечтаем това да е бъдещото и за България.
Previous slide
Next slide

Не крием амбициите си

Ние подкрепяме истински успешните идеи в България и подпомагаме да се превърнат в глобален бизнес за милиарди. Партнираме в техните ежедневни победи и спечелени позиции.

Често задавани въпроси

Платформата Impulse Growth, благодарение на опита и визионерството на екипа си, открива млади иновативни български компании, с голям потенциал за растеж. До момента екипът зад Impulse Growth е реализирал капиталови вложения в над 15 български компании, като част от тях са публични, а други не са листвани на фондовата борса. Закупувайки акции в ИмПулс I Вие получавате достъп до потенциалния растеж на стойността на всички тези компании, които в съвкупност целят да донесат до 20% годишна доходност при минимален период на инвестицията 5 години*.

*Доходността от инвестицията не е гарантирана. Инвестицията в акции крие рискове от загуби, включително риск от загуба на цялата инвестиция.

След като отправите запитване към нас, наш експерт ще се свърже с Вас, за да Ви обясни стъпките на инвестиционния процес. Акции на ИмПулс I АД се закупуват чрез лицензиран инвестиционен посредник като за целта трябва да откриете сметка и да подпишете договор с инвестиционния посредник. ИмПулс I АД си партнира с ИП Карол АД, за да предостави максимално услеснен процес по инвестиране.

Философията на екипа зад Impulse Growth е да открива „сини океани“, т.е. компании, които в дългосрочен план имат стократен потенциал за растеж. Ние откриваме компаниите в момента на появяването или в ранен етап от развитието им, с опцията, че дългосрочното им развитие ще донесе висока доходност на ранното вложение. Затова дългосрочният хоризонт на инвестиция е ключов. Една прохождаща компания изминава пътя си на развитие в рамките на 5-10-15 години. Затова подходящия минимален период за Вашата инвестиция, за да се възползвате от очакваната доходност, е 5 до 10 години, макар да имате възможност по всяко време да продадете акциите и да изтеглите парите си*.

*Доходността от инвестицията не е гарантирана. Инвестицията в акции крие рискове от загуби, включително риск от загуба на цялата инвестиция.

Всяка инвестиция в акции носи риск. Парите на инвеститорите не са гарантирани от гаранционен фонд, създаден от държавата или с друг вид гаранция. В исторически план акциите са именно онзи актив, който побеждава инфлацията и носи най-висока доходност. Инвестицията в ИмПулс I предлага диверсифицирани капиталови вложения и система от правила, които намаляват, но не избягват, риска.

  • Пакет от акции на над 15 компании, като с годините техният брой ще се увеличава. Капиталовите вложения на ИмПулс I са в различни растящи сектори на икономиката, за които се очаква двуцифрен ръст на приходите в световен мащаб
  • Компаниите, избрани от екипа зад Impulse Growth са в различна фаза на развитие т.е. докато част от компаниите са в началото на развитието си и започват да получават първите си растящи понякога трицифрено приходи, други бележат двуцифрени ръстове на приходите и печалбите си в последните години. По този начин колебанията в растежа се изравняват в посока към значителен двуцифрен растеж.
  • Професионалното управление на капиталовите вложения на базата на тримесечни резултати и изпълнение на бизнес планове, премахва ежедневната емоция на инвеститора при вземане на решение в какво и кога да инвестира днес. Успешните вложения на капиталовите пазари се движат от принципи, които най-често са обратни на човешката логика и емоция. В повечето случаи масовият инвеститор купува, когато цените на акциите растат, а продава, когато цените падат. По този начин възможността за печалба от инвестираните средства се минимализира и често инвеситорите дори губят, защото купуват скъпо, а продават на цена по – ниска от покупната, завладяни от общата негативна емоция. Успешното инвестиране е контра-емоционално, като по време на кризи и паники вместо да се продава е нужно да се купуват прецизно избрани дялове от компании, защото тогава цените и на най-преспективните компании с значителен бъдещ потенциал са ниски.

Целевата средна доходност на акциите на Импулс I АД е 20% на годишна база, но трябва да имате предвид, че тя е по-възможно да бъде достигната при дългосрочна инвестиция за минимум 5 години. Причината е, че значителна част от компаниите, в които се инвестира директно и индиректно, са в начален етап на развитие и е необходимо време, за да достигнат поставените си цели и да затвърдят резултатите. 

Трябва да имате предвид, че човешките реакции и емоции могат да бъдат неблагоприятни за успешна инвестиция, защото пазарите се движат от друга логика. Дългосрочният инвеститор не се влияе от краткосрочните движения на пазара и изтегляне на инвестицията при временен спад би нарушило търсената доходност. Макар пазарите на акции често да имат по-висока волатилност, помнете, че в дългосрочен план акциите на успешните и растящи компании исторически доказано са актива, който носи доходност по-висока от от депозитите, облигациите и недвижимите имоти.

Закупувайки акции на Импулс I АД, Вие получавате актив, който се търгува на ВЕАМ пазара на Българска фондова борса. В този смисъл във всеки един момент можете да подадете заявка чрез инвестиционния Ви посредник за изход от инвестицията на пазарна цена.

Стратегията „син океан“ (blue ocean) е теория на У. Чан Ким и Рене Моборньо и описва компаниите, които чрез идеите и дейността си създават ново неоспоримо пазарно пространство, в което са безспорните лидери. Основава се на възгледа, че пазарните граници и структурата на индустрията не са даденост и могат да бъдат реконструирани от действията и вярванията на играчите в индустрията.

За да бъде разбрана напълно стратегията „син океан“, трябва да бъде сравнена с „червените океани“, които представляват всички индустрии, които съществуват днес – познатото пазарно пространство. В червените океани границите на индустрията са определени и приети и конкурентните правила на играта са известни. Тук компаниите се опитват да надминат конкурентите си, за да спечелят по-голям дял от съществуващото търсене. Тъй като пазарното пространство се препълва, печалбите и растежът намаляват. 

„Сините океани“, за разлика от тях, са всички индустрии, които не съществуват днес – непознатото пазарно пространство. В сините океани търсенето се създава. Има много висок потенциал за растеж, който е едновременно печеливш и бърз. В „сините океани“ конкуренцията е без значение, защото правилата все още не са определни. 

Трудно е да инвестираш в компании „син океан“, когато те вече са успели и да спечелиш от инвестицията си, защото тогава всички са ги забелязали, когато вече са се утвърдили. Тогава оценките на акциите им вече са доста високи. Ние в Impulse Growth се стремим да откриваме „сините океани“ в зародиш.

Инструментите, в които инвестира ИмПулс I, са с отложена такса на управление за първите 5 години, което позволява максимална инвестиция на набраните средства. Ние инвестираме средствата, които би трябвало да представляват нашето възнаграждение през първите 5 години с цел да постигнем по-висока обща печалба. Вашият успех е и наш успех. Обвързването на нашето възнаграждение с изплащането на печалби от инвестициите за инвеситорите е нашето отличително предимство.

Абонирай се и научи пръв за най-новите ни услуги

Не пропускай възможността да инвестираш

Tapline е немска онлайн платформа, която позволява на SaaS компаниите да търгуват своите бъдещи печалби срещу авансово и не-конвертируемо финансиране т.е. компаниите не трябват отстъпват дялове и акции в дружествата си, за да разширят бизнеса си.

Tapline решава значим и болезнен проблем за растящите компании. Тя ги финансира в критичния период между рундовете на финансиране. Това им позволява да запазят и дори да ускорят растежа до получаване на следващото дялово финансиране, като обезпечават сделката само с обичайно повтарящите се приходи. 

Среден годишен ръст:

...% / за последните 5 години

Цена на акция през 2018 г.:

лв.

Цена на акция през 2022 г.:

лв.

Прогнозна цена на акция до 2030г.:

лв.

А4Е разработва онлайн платформа, която подпомага вземането на бизнес решения на база автоматизиран анализ на исторически и прогнозни данни. Намира приложение в търговията, финансовия и застрахователен сектор, а сред най-големите клиенти на компанията са Coca-Cola, Credissimo, сладкарници Неделя, Rocando и др.

Среден годишен ръст:

...% / за последните 5 години

Цена на акция през 2018 г.:

лв.

Цена на акция през 2022 г.:

лв.

Прогнозна цена на акция до 2030г.:

лв.

Browswave предоставя инструменти за търговско и бизнес разузнаване (sales and business intelligence) на абонаментен принцип, използвани както от търговските вериги за електроника, така и от доставчиците им. Сред клиентите на компанията са А1, АSUS Balkans, MediaMarkt, ACER, Beko, Kyocera, Sony, HP.

Среден годишен ръст:

...% / за последните 5 години

Цена на акция през 2018 г.:

лв.

Цена на акция през 2022 г.:

лв.

Прогнозна цена на акция до 2030г.:

лв.

Hydrogenera, позната до началото на 2023г. под бранда Green Innovation, e българска компания, която специализирана в разработването и внедряването на иновативни технологии за производство на водород. Компанията е и първият производител на електролизьори в Източна и Централна Европа.

Успешно реализирани проекти:

82 в три държави

Общ рунд на финансиране затворен от началото на 2023 г.:

2 млн. евро

“Телематик Интерактив България” (Telematic) е компания, чийто бизнес е в онлайн гемблинг индустрия. Притежава една от най-големите платформи за онлайн казино в България – palmsbet.com. 

През март 2002 г. компанията e листната на Българска фондова борса и става първата публична българска компания от игралната (гемблинг) индустрия. 

Приходите от дейността за деветмесечието на 2022 г. на Групата на „Телематик Интерактив България“ АД са на стойност 74.5 млн. лв., което представлява ръст от над 37% в сравнение с консолидираните приходи от дейността за същия период 2021 г. Амбицията на мажоритарните собственици на компанията е до 2025 г. тя да е сред десетте най-големи играча в онлайн гемблинг индустрията в Европа, а до 2030 г. – в целия свят. 

Ръст в приходите за 1 година:

над 37% за деветмесечието на 2022 г. в сравнение с консолидираните приходи от дейността за същия период 2021 г.

„Телелинк Бизнес Сървисис Груп“ АД (Telelink) е център за иновации, който дава възможност на хората и организациите да ползват новите технологии и да изследват пълния си потенциал в дигиталния свят. Фокусът на компанията е върху системната интеграция, информационната сигурност, облачните решения и свързаността. 

Цена на акция през 2019 г.:

7.60 лв.

Цена на акция през септември 2020 г.:

11.10 лв.

Цена на акция през юни 2021 г.:

13.50 лв.

Дивидент за разпределяне между акционерите през 2022 г.:

10 125 000 лв.

“Смарт Органик” АД (Smart Organic) е основана през 2009 г. и днес е един от водещите производители и дистрибутори на био храни в Европа. Чрез мрежата от дистрибутори и търговци на дребно на компанията, продуктите ѝ се предлагат в над 60 страни по света. 

Собственост на групата са веригата био магазини „Зелен“, заедно с онлайн магазина zelen.bg и 25% от българския производител на лютиви сосове Chilli Hills Farms. Компанията има собствена фабрика, която се простира на площ от повече от 6000 кв. м. Някои от най-известните ѝ брандове за Roo’Bar, Dragon Superfoods, Bett’r, Kookie Cat и др. 

През 2022г компанията придобива мажоритарен дял в „Сантулита“ ООД, водещ производител на смути под марката Frudada и на компанията „Биопак“ ООД – ключов доставчик на биоопаковки и чаши, с разработена мрежа и фокус в ХоРеКа дистрибуцията.

Среден годишен оборот:

над 30 млн. лв.

Пазарана стойност към края на 2021 г.:

близо 200 млн. лева

Българска фондова борса АД е публично дружество, лицензирано от Държавната комисия по ценни книжа за извършване на дейност като фондова борса от 1997г. и към настоящия момент е единствената действаща фондова борса в страната. 

Отчетът за третото тримесечие на 2022 г. на БЪЛГАРСКА ФОНДОВА БОРСА АД показва ръст на финансовите приходи до 7 825 000 лв. спрямо 5 256 000 лв. за същия период на 2021 г. и ръст на печалбата преди лихви и данъци от 7 197 000 лв. спрямо 4 653 000 лв. трето тримесечие на 2021 г.

Дружеството редовно разпределя дивидент сред акционерите си.

Финансови приходи за трето тримесечие на 2021 г.:

5 256 000 лв.

Финансови приходи за трето тримесечие на 2022 г.:

7 825 000 лв.

Ръст на печалбата преди лихви и данъци за 1 година:

54.5% през 2022 г. спрямо 2021 г.

Козметичната компания Noesis е една от най-новите компании в портфолиото с и иновативни и бързорастящи компании на IMPETUS Capital и платформата за непрофесионални инвеститори Impulse Growth.

Noesis е козметичен стартъп, базиран в Пловдив. Компанията притежава собствена производствена база на площ от 850 кв.м. Основната дейност на дружеството е свързана с разработка и производство на козметика за частни линии на компании, включително за Lidl, Kaufland Metro, DM и стартиращи бизнеси в Европа, но основен приоритет за компанията е развиването на различни продуктови иновации свързани с опазването на околната среда.

Среден годишен ръст:

73% / за последните 5 години

Цена на акция през 2015 г.

1.45 лв.

Цена на акция през 2022 г.

17 лв.

Прогнозна цена на акция 2030 г.

55 лв.

Re:Benefit е софтуерна платформа за управление на служебни придобивки, предназначена за бизнес клиенти. Платформата предоставя възможност за гъвкави и иновативни допълнителни придобивки за служителите в компаниите, позволявайки работодателите да оптимизират разходите си, администрирането на услугата и да дадат възможност на всеки служител да избере придобивки, които отговарят най-добре на нуждите му, с което се повишава и лоялността към компанията – работодател.

Брой потребители за по-малко от 2 години:

10 000 към октомври 2022 г.

Планиран брой потребители до края на 2023 г.:

30 000

Онлайн платформата Promoto, проект на Обединени търговски обекти АД, помага на магазини, заведения и офиси да се свързват директно с производители и дистрибутори на бързооборотни стоки и да им изпращат поръчките си онлайн.  Към 2022 г. платформата поддържа над 30 000 вида стоки и база от 40 различни производителя. Регистрираните потребители са над 2 600 търговски обекта.

Среден годишен ръст на GMV:

56% за периода 2020 - 2022 г.

Ръст в продажбите през 2021 г.

71% спрямо 2020 г.

Прогнозни GMV на компанията за 2022 г.:

22 млн. лв.

SoCyber е компания, специализирана в областта на киберзащитата и онлайн сигурността. Компанията обслужва клиенти в във финансовия и банков сектор, здравеопазване, доставчици на критична инфраструктура в енергетиката, публичен сектор и други, обработващи поверителни данни.

Ръст в приходите от продажби:

146% за деветмесечието на 2022 г. спрямо същия период през 2021 г.

Приходи през 2020 г.:

413 000 лв.

Приходи през 2021 г.:

616 000 лв.

Приходи през 2022 г.:

1 130 000 лв.

BioSeek е стартъп, разработващ алгоритми за семантично търсене в областта на биологичните науки, фармацията, козметичната индустрия и индустрията за торове. Компанията разработва спциализирана онлайн търсачка, онлайн маркетплейс и единна библиотека за програмни кодове. Притежава платформите Sanat.io, Herbal and Natural Medicine и Bioseek.eu.

Приходи от продажби за деветмесечието на 2021 г.

107 хил. лв.

Приходи от продажби за деветмесечието на 2022 г.

374 хил. лв.

Онлайн Среща с Инвеститорите

На 23 февруари 2023 г. (четвъртък) от 17.00 часа ИмПулс I организира онлайн среща с инвеститорите за представяне на резултатите и дейността на платформата през Q4 2022.

Кои са акцентите?

  • 20 иновативни растящи и дивидентски компании в портфолиото на Impulse Growth
  • 4 нови компании през Q4 2022 – Re:benefit, NOESIS, Tapline и Green Innovation (Hydrogenera)
  • Потенциалът на портфолиото до 2030 г.
  • Основателите на IMPETUS Capital и създатели на Impulse Growth Николай Мартинов и Виктор Манев за очакванията и плановете за развитие през 2023 г.
  • Гости Петър Груев,съосновател на Tapline и Драгомир Иванов основател на Green Innovation (Hydrogenera) – две от новите компании в портфолиото на Impulse Growth

Очакваме ви!

Платформата Impulse Growth е маркетингов продукт, не представлява и не предоставя препоръка за инвестиране, нито правен, финансов, бизнес или данъчен съвет. Преди да инвестирате в дялови инструменти, включително в акции на ИмПулс I, следва да направите собствена преценка доколко тази инвестиция е подходяща за Вас, включително чрез независима проверка и оценка на финансовото състояние и дейността на съответната компания, в това число като се обърнете към съответен правен, финансов, данъчен и/или инвестиционен консултант.

Инвестицията в какъвто и да било инструмент крие рискове от загуби, включително риск от загуба на цялата инвестиция. Преди да вземете решение за инвестиране, трябва да се запознаете подробно с рисковете, свързани със съответния инструмент. Не съществува никаква сигурност по отношение на бъдещото развитие на която и да било инвестиция, включително такава в акции на ИмПулс I, и няма гаранция за реализирането на печалби. Всякакви изявления за очаквани резултати са прогнозни по характер и не са гаранция за постигане на тези резултати. Доходността от всяка инвестиция зависи от множество фактори, които са обект на различни рискове.

Представянето на платформата Impulse Growth не представлява, нито е част от публично предлагане, включително на акциите на ИмПулс I, които са били предмет на публично предлагане и към момента са допуснати до търговия на организирания от Българска фондова борса ВЕАМ пазар, на който всеки инвеститор може да закупи акции от съответни продаващи инвеститори, като екипът зад платформата Impulse Growth не участва във и не влияе върху предлагането на акциите на вторичния пазар.

Спестовен план за физическо лице

Ние Ви предлагаме възможността да инвестирате регулярно малки суми под формата на спестовен план. Минималната сума за инвестиция е 200 лв. Срещу парите си получавате акции от прецизно подбран портфейл на иновативни български компании, с потенциал за растеж. Целевата средна годишна доходност на инвестицията при минимален хоризонт 5 години е 20%. При избор на спестовен план парите Ви са допълнително защитени от dollar-cost-averaging стратегията. Можете да следите състоянието на инвестицията Ви всеки ден.

Изпратете ни запитване и ние ще се свържем с Вас.

allterco-logo

Allterco e холдинг, който включва 8 дружества, които са профилирани в сферите на Интернет на нещата и телекомуникациите. Компанията създава иновации чрез проектирането, производството и разпространението на висококачествени IoT продукти, най-популярните от които, са линията Shelly за домашна автоматизация, детските смарт часовници MyKi, тракерите MyKi и серията за лична грижа MyKi Care. 

След 5 години работа Allterco стана вторият бранд в Германия за IoT устройства. Средният годишен ръст на приходите на компанията за последните 5 години е 73%, а целта й е да достигне пазарна капитализация от 1 млрд. евро.

Екипът зад Impulse Growth инвестира в Allterco за пръв път през 2015 година, когато цената на акция на компанията е 1.45 лв. Днес, 7 години по-късно, продажната ѝ цена е 17 лв. и по прогнозни данни ще достигне до 55 лв. до края на десетилетието.

 

Среден годишен ръст:

73% / за последните 5 години

Цена на акция през 2015 г.

1.45 лв.

Цена на акция през 2022 г.

17 лв.

Прогнозна цена на акция 2030 г.

55 лв.

Storied Data е съоснован от българи стартъп, който визуализира големи масиви данни в достъпен интерактивен формат, който позволява лесното споделяне до крайни ползватели. Тяхната платформа се стреми да замени pdf формата, а данните, които преформатират, са цифри, текст и снимки. Основните им клиенти са от Западна Европа и САЩ. Като първите от тях са представители на финансовата индустрия и публикуват икономическа информация, която се разпространява на 2 500 банки в Европа. Основната идея на платформата на Storied Data е да консолидира цялата огромна информация във формат една страница.

Storied Data е една от най-новите компании в портфолиото на Impulse Growth. 

Среден годишен ръст:

...% / за последните 5 години

Цена на акция през 2018 г.:

лв.

Цена на акция през 2022 г.:

лв.

Прогнозна цена на акция до 2030г.:

лв.

BIODIT е водеща високотехнологична компания, която специализира в разработката и производството на системи за сигурност, контрол на достъп и работно време, базирани на биометрична идентификация. Иновативните й системи, обединяват най-съвременните технологии за идентификация и удостоверяване на самоличност чрез разпознаване на пръстови отпечатъци. Нейна е разработката на първата в света безжична биометрична система за заключване – WBLS® (Wireless Biometric Locking System), която не изисква окабеляване, предварително инсталиране, строителство или ремонтни дейности. Продуктите на BioDit се използват за достъп до производства, хотелски стаи, офиси, бизнес центрове, болници, конферентни зали, фитнес салони, гаражи, автомобили и др. В началото 2021 г. е първата компания, която излиза чрез първичнo публично предлане на пазар BEAM на БФБ. През 2022 г. компанията успешно осъществи и увеличаване на капитала си с близо 1,7 млн. лв. Приходите на компанията за първото полугодие на 2022 г. са 5 пъти по-високи от същия период на 2021 г.

Екипът зад Impulse Growth инвестира в BioDit през 2018 година, когато цената на акция на компанията е 1 лв. Днес, 4 години по-късно, продажната ѝ цена е почти двойна.

Среден годишен ръст:

49% за последните 2 години

Цена на акция през 2015 г.

1.00 лв.

Цена на акция през 2022 г.

1.80 лв.

Общо набрани средства:

6 млн. лв.

boleron-logo

Boleron е оператор на софтуерна платформа за дигитално застраховане, използвана от лицензирания застрахователен брокер „Болерон Консултинг“ EООД. Застрахователната платформа е специално създадена за закупуване и управление на застрахователни продукти през Интернет и мобилни телефони от крайни потребители.

Стратегическата цел на компанията е да стане лидер в дигиталното застраховане в Източна Европа, като внедрява нови технологии и навлиза на нови пазари. “Болерон”, която е на пазара от началото на 2020 г., очаква ръст от 300% през 2022 г. спрямо 2021 г. През септември 2022 г. компанията привлече 4.2 млн. лева в третия си инвестиционен рунд, с което общата инвестиция в платформата стига 8 млн. лева.

Екипът зад Impulse Growth инвестира в Boleron през 2021 година, когато нивото на реализирани премийни приходи е под 200 000 лв. Днес, 1 година по-късно, компанията реализира близо 1 млн. лв. премийни приходи за полугодието и планира да завърши годината с 300% ръст спрямо 2021 г.

Среден годишен ръст:

220% / за последните 2 години

Реализирани премийни приходи 2021 г.

800 хил. лв.

Прогнозни премийни приходи за 2022 г.

2.4 млн. лв.

Общо набрани средства:

близо 8 млн. лв.

excitel-logo

Exitel е българска компания, основана в Индия и предлага широколентов интернет, като дава брандиране на по-малки доставчици в страната, които покриват изискванията на компанията за скорост. 

В момента Excitel има над 700 хил. потребители в Индия, като добавя по 100 хил. нови клиенти в рамките на шест до девет месеца. Служителите на компанията в Индия са около 2 400 човека. Excitel има план да бъде следващият еднорог в Индия, достигайки до поне 20 млн. домакинства.

Екипът зад Impulse Growth инвестира в Excitel за пръв път през 2018 година. Днес, 4 години по-късно,  стойността на компанията е двойна.

Среден годишен ръст:

29% за последните 3 години

Брой абонати през 2018 г.

200 хил.

Брой абонати през 2021 г.

над 643 хил.

Прогнознен брой абонати до 2030 г.

20 млн.

speedy-logo-black

Speedy e сред двете най-големи компании на пазара на куриерски услуги с пазарен дял от над 33%. Компанията има близо 600 офиса и автоматични пощенски станции, покриващи 100% от територията на България, като обслужва над 1 000 000 клиенти и над 37 500 000 пратки годишно.

Среден годишен ръст:

18% за последните 5 години

Цена на акция през 2016 г.

36.00 лв.

Цена на акция през 2022 г.

106.00 лв.

discordia-logo

Discordia е една от най-бързо развиващите се транспортни и логистични компании в Европа, която вече разполага с над 1 000 камиона собствен автопарк. Discordia предлага автомобилен, железопътен и контейнерен и въздушен транспорт на територията на цяла Европа, Азия и Америка. Компанията отбелязва ръст от над 35% средногодишно през последните 5 години, като внедрява редица иновнации и най-съвременните технологии в транспорта. Планът й е до края на десетилетието да е в топ 10 на най-големите логистични компании в Европа, а приходите й да са 1 млрд. евро.

Екипът зад Impulse Growth инвестира в Discordia за пръв път през 2016 година, когато цената на акция на компанията е 14.6 лв. Днес, 6 години по-късно, пазарни показатели сочат цена на акция от 111 лв.

Среден годишен ръст:

34% / за последните 5 години

Цена на акция през 2016 г.

14.60 лв.

Цена на акция през 2022 г.

111 лв. според пазарни показатели

Прогнозни приходи на компанията до 2030 г.

€ 1 млрд.