PROMOTO

Платформата подобрява ефективността на търговците и производителите.

2018 г.

Николай Гроздев и Радостин Рачев

B2B онлайн търговия

Обединени търговски обекти АД развива първия за България бизнес (B2B) маркетплейс Promoto, чиято цел е да повиши ефективността при доставките на веригите за бързооборотни стоки.

Онлайн платформата Promoto помага на магазини, заведения и офиси да се свързват директно с производители и дистрибутори на бързооборотни стоки и да им изпращат поръчките си онлайн. Към 2022г платформата поддържа над 30 000 вида стоки и база от 40 различни производителя, вкл. “Девин”, “Престиж”, “Карлсберг” и др. Регистрираните потребители са над 2600 търговски обекта. Всички те оценяват спестеното време, което платформата им осигурява и достъпа ди актуална информация за налични продукти и промоции.

Началото

PROMOTO е създадена през 2018 г. от Николай Гроздев и Радостин Рачев, които още на идейна фаза получават финансиране от ИмВенчър I – първият инструмент за рискови инвестиции на IMPETUS Capital. Финансирането е в размер на 400 000 лв., предназначени за изграждане на платформата. „Благодаря на невероятните професионалисти от IMPETUS Capital, които повярваха в PROMOTO още когато беше „една добра идея“ и продължават да ни подкрепят през целия път!“, казва в публичните си изяви Николай Гроздев.

По пътя на растежа

От създаването си през 2019 г., PROMOTO расте с двуцифрен темп. През 2021 г. продажбите в платформата се увеличават със 71% спрямо 2020 г. Общата стойност на трансакциите, извършени през PROMOTO за 2022 г., възлиза на 21.1 млн. лв., което представлява 44% ръст на годишна база.

Основното преимущество на платформата е, че подобрява ефективността на търговците и производителите. Едни от най-засегнатите групи от COVID пандемията и покачването на цените на електроенергията и енергийните носители са търговците и производителите на бързооборотни стоки, а платформата им дава възможност да оптимизират разходите си и да дигитализира неефективните търговски процеси. Това прави компанията устойчива на кризите и дори ѝ дава възможност да расте и да увеличава пазарната си ниша.

Инвестираме в бъдещите бизнес лидери

През третото тримесечие на 2022 г. PROMOTO осъществи нов рунд на финансиране, в който са набрани 484 хил. евро за разширяване пазарните позиции на компанията в Румъния, където компанията вече има установени контакти с потенциални партньори и производители. 

Чрез ИмВенчър II – вторият фонд за рискови инвестиции на IMPETUS Capital, компанията увеличи инвестицията си с 100 000 евро. Останалите средства в рунда са набрани от Фонд Ню Вижън 3 КД и ангел-инвеститори. 

Среден годишен ръст:

23% / за 2022 г.

Ръст в продажбите през 2021 г.:

71% спрямо 2020 г.

Прогнозни приходи на компанията за 2022 г.:

22 млн. лв.

Започни да инвестираш с Impulse Growth

Стани част от успеха

Благодарение на Impulse Growth – платформата за непрофесионални инвеститори на IMPETUS Capital, днес всеки има достъп до балансиран портфейл от дивидентски и иновативни, бързорастящи компании, вкл. Promoto и да стане част от успеха на най-бързо растящите иновативни компании на България.