Browswave

Browswave e стъпила в над 20 държави и привлякла за клиенти компании като

HP, LG, АSUS, MediaMarkt и ACER.

2017 г.

Николай Недев и Симеон Луков

Търговско и бизнес разузнаване

Browswave предоставя инструменти за търговско и бизнес разузнаване (sales and business intelligence) на абонаментен принцип, използвани както от търговските вериги за електроника, така и от доставчиците им. Сред клиентите на компанията са HP, LG, А1, АSUS, MediaMarkt, ACER и Kyocera.

Browswave е основана през 2017г. от Николай Недев, познат с електронния магазин laptop.bg, който за 6 години от създаването си става лидер в продажбата на лаптопи с близо 30% пазарен дял във високия ценови клас. До 2020г., три  години след основаването си, Browswave стъпила в над 20 държави и привлякла за клиенти компании като ASUS, LG, Media Markt и METRO.

IMPETUS Capital инвестира в Browswave през 2018 г. а, през октомври 2022 г. IMPETUS Capital сключва споразумение за намаляване на дела си в Browswave и продава 25% от капитала на „Браузуейв“ АД. на стойност съотносима със справедливата стойност на позициите, отразени в портфейлите на инструментите ИмВенчър I и ИмВенчър II.

IMPETUS Capital запазва миноритарно участие в компанията в общ размер на 5% от капитала ѝ.

Среден годишен ръст:

35% / за последните 5 години

Цена на акция през 2022 г.:

111 лв.

Цена на акция през 2016 г.:

14.60 лв.

Прогнозни приходи на компанията до 2030г.:

€ 1 млрд.

Започни да инвестираш с Impulse Growth

Стани част от успеха

Единствено в Impulse Growth – платформата за непрофесионални инвеститори на IMPETUS Capital, днес всеки има достъп до балансиран портфейл от дивидентски и иновативни, бързорастящи компании, разчитайки на професионално управлявано портфолио и до 25% по-добри финансови резултати от традиционните инвестиционни фондове.