Boleron излиза на пазара за растеж BEAM

Bianor привлече над 20 млн. лв. през Българска Фондова Борса

“Бианор Холдинг” АД (BNR / 5BI) реализира първично публично предлагане на Българска фондова борса, с което увеличи капитала си с над 20 млн.лв. Общото количество на записаните акции е 5 414 619, а емисионната стойност на брой е 3,70 лв. Това е второто успешно набиране на капитал от Bianor за по-малко от 1 година.

Близо 200 инвеститора взеха участие в увеличението на капитала на компанията. 21 от тях са  институционални инвеститори, 2 чуждестранни дружества и 178 физически лица. Най-големият инвеститор с инвестиция от 13,3 млн.лв. е BlackPeak Capital.

„BlackPeak Capital е сред най-успешните регионални инвестиционни фондове, управляващ над четвърт милиард лева. Техният значим опит с реализиране на големи придобивания ще ни е изключително полезен при следващите стъпки от реализиране на стратегията на Bianor за допълване на органичния ръст и с ръст чрез придобивания,“ споделя Коста Йорданов, изпълнителен директор на Bianor. „От името на екипа на групата на Бианор бих искал да благодаря на BlackPeak Capital и на останалите ни акционери за доверието и подкрепата по пътя към превръщането на Bianor в една от най-големите и успешни софтуерни компании в региона,“ добави още Йорданов.

Пазарната капитализация на компанията при затварянето на пазара миналия петък е била  31 млн.лв. Главната цел на тази инвестиция е да подкрепи настоящия бърз темп на органичен растеж на компанията и да ускори нейното развитие чрез придобивания и сливания  в региона. Основни приоритети на тази стратегия са надграждане портфолиото от услуги и компетенции на Bianor, разширяване на географското ѝ присъствие и достигне до повече клиенти от Германия, Швеция, Швейцария, Норвегия, САЩ и ОАЕ. 

Очаква се след увеличението на капитала, тя да надхвърли 50 млн. лева при текущата цена на акциите. Това поставя Bianor сред най-големите ИТ компании, които се търгуват на Българска фондова борса.

Bianor обединява група високотехнологични растящи компании–GotoAdmins, ITIDO, Bianor Services, Databreathe и Bulbera. Холдингът разработва специализирани софтуерни решения за водещи корпорации в Северна Америка и Западна Европа от отбранителната, телекомуникационната, технологичната и медийната индустрия, както и за обществения сектор. Компаниите са с интегрирани управленски и бизнес процеси в рамките на Bianor. Bianor е част от портфолиото на Impulse Growth от 2023 г.

Сподели

Стани част от успеха

Благодарение на Impulse Growth – платформата за непрофесионални инвеститори на IMPETUS Capital, днес всеки има достъп до балансиран портфейл от дивидентски и иновативни, бързорастящи компании и може да стане част от успеха на най-бързо растящите иновативни компании на България.