Impulse GROWTH стартира емисия на варанти

Bianor придобива 2 компании и се ребрандира като Wiser Technology

На 29 май 2024 г.  “Бианор Холдинг” АД (Bianor; БФБ: BNR), която е част от портфолиото на Impulse Growth, подписа окончателни договори за 100% придобиване на софтуерната компания “Диджитал Лайтс” ООД и 51% на технологичната консултантска компания “Прайм Холдинг” АД, с опция за придобиване и на останалите 49%. В резултат Bianor се ребрандира като Wiser Technology. 

Мисията на новото дружество

Мисията на Wiser Technology е да помага на глобалните бизнеси да променят света към по-добро с помощта на технологиите. Дружеството цели да се превърне в предпочитан избор за софтуерен партньор, предоставящ на клиентите си индустриално ноу-хау, технологични иновации и премиум качество. Основният фокус на Wiser Technology са компании от финансоватата, телекомуникационната, автомобилната  и отбранителната индустрии. 

Сред клиентите на групата са UniCredit, ProCredit, Nokia, DirecTV, Airbus, Leonardo, Indra, Bosch, Legrand, AT&T и др. Wiser Technology активно си партнира с технологични лидери като IBM, Amazon, Google, Microsoft, McKinsey Digital, SAP, IAV и E&Y Digital. 

Wiser Technology се нарежда сред най-големите ИТ компании, търгувани на БФБ.

Новият бранд обединява всички компании от групата и ги позиционира като водещо европейско дружество за разработка на високотехнологични софтуерни решения. За 2023 г. консолидираните приходи на Bianor, “Диджитал Лайтс” ООД и “Прайм Холдинг” АД са в размер на 54 млн. лв.

Обединението на трите компании се реализира с помощта на фонда за капиталово финансиране BlackPeak Capital. Той, заедно с институционалните инвеститори Импулс Растеж, Адванс Инвест, Гаранционен Фонд и др., миналия месец участва в увеличението на капитала на Bianor. По време на  първичното публично предлагане на акции на БФБ компанията успя да привлече над 20 млн.лв.

Обединеният екип на трите дружества е над 500 души, сред които има програмисти, консултанти и учени. Това нарежда Wiser Technology сред водещите български софтуерни компании и сред най-големите ИТ компании, търгувани на БФБ. Напомняме, че в началото на март БФБ взе решение Bianor да стане част от индекса BGBX40, в който са включени четиридесетте най-ликвидни компании на борсата.


Bianor обединява група високотехнологични растящи компании– GotoAdmins, ITIDO, Bianor Services, Databreathe и Bulbera. Холдингът разработва специализирани софтуерни решения за водещи корпорации в Западна Европа и Северна Америка от отбранителната, телекомуникационната, технологичната и медийната индустрия, както и за обществения сектор. Компаниите са с интегрирани управленски и бизнес процеси в рамките на Bianor. Bianor е част от портфолиото на Impulse Growth от 2023 г.

Сподели

Стани част от успеха

Благодарение на Impulse Growth – платформата за непрофесионални инвеститори на IMPETUS Capital, днес всеки има достъп до балансиран портфейл от дивидентски и иновативни, бързорастящи компании и може да стане част от успеха на най-бързо растящите иновативни компании на България.

Подобни статии