Storied Data

макар продуктът на Storied Data да е на пазара едва от началото на 2022 г., амбицията на управителите е до няколко години оборотът ѝ да достигне 100 млн. долара.

2020 г.

Радо Которов и William Forde

Бизнес интелиджънс и бази данни

Storied Data е създадена през 2020 г., а един от основателите ѝ е живеещият в САЩ българин Радо Которов, който има 20-годишен опит в областта на управлението на база данни и бизнес интелиджънс системи.

Storied Data заменя познатия до момента pdf документ и го превръща в интерактивен формат, който не само визуализира големи масиви от данни на една страница, но и ги прави лесни за споделяне и разбиране от крайните потребители.

Клиентите на Storied Data са традиционно от Западна Европа и САЩ, представители на финансовата индустрия и компании, които публикуват икономическа информация, достъпна за над 2500 банки в Европа.

Откриваме компании „син океан“

Storied Data има амбицията да промени пазар, който е оценяван на над 160 милиарда долара годишно. И макар продуктът на Storied Data да е на пазара едва от началото на 2022 г., амбицията на управителите е до няколко години оборотът ѝ да достигне 100 млн. долара.

IMPETUS Capital инвестира в Storied Data в средата на 2022 г. чрез фонда за рискови инвестиции “ИмВенчър II”. Стойността на инвестицията е 500 000 евро. Средствата от инвестицията ще бъдат използвани основно за подсилване на търговския екип, в Европа и САЩ. Част от тях ще бъдат насочени и към подобряване на обслужването на клиентите.

Среден годишен ръст:

35% / за последните 5 години

Цена на акция през 2022 г.:

111 лв.

Цена на акция през 2016 г.:

14.60 лв.

Прогнозни приходи на компанията до 2030г.:

€ 1 млрд.

Започни да инвестираш с Impulse Growth

Стани част от успеха

Благодарение на Impulse Growth – платформата за непрофесионални инвеститори на IMPETUS Capital, днес всеки има достъп до балансиран портфейл от дивидентски и иновативни, бързорастящи компании, вкл. Storied Data и да стане част от успеха на най-бързо растящите иновативни компании на България.