Noesis

Иновативни козметични продукти с мисъл за околната среда.

2020 г.

Константин Ангелов

Козметика

Козметичната компания NOESIS е една от най-новите компании в портфолиото от иновативни и бързорастящи компании на IMPETUS Capital и платформата за непрофесионални инвеститори Impulse Growth.

NOESIS е козметичен стартъп, базиран в Пловдив. Компанията притежава собствена производствена база на площ от 850 кв.м. Дейността на дружеството включва разработка и производство на козметика за частни линии на компании, включително за Lidl, Kaufland Metro, DM и стартиращи бизнеси в Европа, но основен приоритет за компанията е развиването на иновативни продуктови линии допринасящи за опазването на околната среда.

Началото

NOESIS е създадена през 2020 г. в началото на COVID-19 пандемията от Константин Ангелов, като по думите му той влага 20 000 лв. собствен капитал и оборудване на семейството си. В първите месеци дейността на дружеството е насочена към производството на дезинфектанти за ръце, а основните клиенти са LIDL Romania, Kaufland Romania, Metro Cash&Carry Romania, DM Romania и др. Приходите са впечатляващи за толкова млада компания, защото достигат 1.662 млн. лв.

Когато пазарът на хигиенизиращи продукти започва да губи своята сила, NOESIS започва да предлага производство на частни марки, като обслужва различни стартиращи компании от цяла Европа. Към днешна дата, основен приоритет за компанията е развиването на иновативни продуктови линии допринасящи за опазването на околната среда.

Компанията работи върху технологии, свързани с разработването на иновативни формули за козметика с минимално съдържание на вода, биоразградими опаковки и луксозни флакони за многократна употреба.

По пътя на растежа

През ноември 2022 г. компанията затвори рунд на финансиране за 285 000 евро, като инвестицията е под формата на конвертируем заем. Получените финансови средства ще бъдат използвани от компанията за разработване на три собствени бранда от козметични продукти, вкл. козметика за домашни любимци, в които ще бъдат интегрирани продуктовите ѝ иновации.

Откриваме успешния бизнес в зародиш

IMPETUS Capital инвестира 100 000 евро в Noesis през ноември 2022г .чрез фонда си за рискови инвестиции – ИмВенчър II.

Среден годишен ръст:

35% / за последните 5 години

Цена на акция през 2022 г.:

111 лв.

Цена на акция през 2016 г.:

14.60 лв.

Прогнозни приходи на компанията до 2030г.:

€ 1 млрд.

Започни да инвестираш с Impulse Growth

Стани част от успеха

Благодарение на Impulse Growth – платформата за непрофесионални инвеститори на IMPETUS Capital, днес всеки има достъп до балансиран портфейл от дивидентски и иновативни, бързорастящи компании, вкл. NOESIS и да стане част от успеха на най-бързо растящите иновативни компании на България

Иновативни козметични продукти с мисъл за околната среда.