Impulse GROWTH стартира емисия на варанти

Иновативна технология на Shelly Group подобрява начина на живот на крайните потребители и бизнеса

Основен приоритет на Shelly Group е да улеснява и подобрява начина на живот на крайните потребители и на бизнеса. Благодарение на партньорството си с ECO Energy компанията за Smart home IoT решения (“интернет на нещата”) създава технология, която автоматизира управлението на фотоволтаични паркове. Иновативната  система е съвместима с над 90% от инверторите, използвани във фотоволтаичните централи. Тя предоставя възможност на производители, оператори и търговци едновременно да контролират множество слънчеви паркове и инвертори. 

Решението подобрява значително баланса в електропреносната мрежа. Димитър Димитров, съосновател и главен изпълнителен директор на Shelly Group, споделя, че управлението на иновативната технология е изключително достъпно и интуитивно и е изцяло посредством софтуер. В резултат се избягва внезапно спиране или физическо отделяне на системите, които могат да доведат до дефекти на оборудването. 

Гъвкавата автоматизирана технология, разработена благодарение на ключовото партньорство между Shelly Group и ECO Energy, не само поддържа стабилността на електропреносната мрежа, а и защитава интересите на клиенти, търговци и оператори. Сътрудничеството между двете компании е пример за тяхната ангажираност към иновациите и отговорност към нуждите на пазара. 

Добрата новина е, че иновативната технология е достъпна в цял свят. Всеки, който притежава достъп до устройството и облачната услуга на Shelly Group може да се възползва от софтуерното решение посредством дистрибуторите и интеграторите на компанията.

Shelly Group бележи изключително успешен старт за годината. За първото тримесечие на 2024 год. приходите на компанията са се увеличили с над 45%. Напомняме, че през посочения период акциите на Shelly Group бяха с най-висок ръст в SOFIX

В последната година акциите на Shelly Group  утрояват цената си, а размерът на пазарната капитализация достига 1,27 млрд. лв. Бързорастящата компания от портфолиото на IMPETUS Capital и Impulse Growth цели да постигне приходи от 200 млн. евро до 2026 г.- ръст от над 320% спрямо 2022 г.

Сподели

Стани част от успеха

Благодарение на Impulse Growth – платформата за непрофесионални инвеститори на IMPETUS Capital, днес всеки има достъп до балансиран портфейл от дивидентски и иновативни, бързорастящи компании и може да стане част от успеха на най-бързо растящите иновативни компании на България.

Подобни статии