Impulse GROWTH стартира емисия на варанти

Shelly Group е акция на седмицата!

Акциите на “Shelly Group” (SLYG), които са част от портфолиото на Impulse Growth, бяха отличени като “акция на седмицата” от специализираното издание за бизнес и финанси investor.bg. Това е второто отличие за компанията от март месец насам. 

Напомняме, че такъв приз получиха още Impulse Growth през април и Bianor през май. 

След публикуването на консолидирания отчет за първото тримесечие  на Shelly Group цената на акциите достигна рекордното ниво от 73 лв. в сесията на “Българска фондова борса” АД (БФБ) на 17 май. Ръстът на приходите на дружеството е 45,5% до 40,2 млн. лв., а увеличението на печалбата- малко над 50% до почти 9 млн.лв.

Компанията потвърждава прогнозите си за 2024 г. и очаква ръст в приходите си до 205,4 млн. лева.

На 4 юни 2024 г. в гр. София ще се проведе общо събрание на акционерите на Shelly Group, по време на което се предвижда разпределяне на дивидент и внасяне на предложение за служителски акции, чрез които капиталът на дружеството да се увеличи до малко над 18,1 млн.лв.

В последната година акциите на Shelly Group  утрояват цената си, а размерът на пазарната капитализация достига 1,27 млрд. лв.

IMPETUS Capital инвестира в Shelly Group през 2015 г., когато цената на акцията е 1,45 лв. На фона на устойчивите положителни резултати и успешното въвеждане на множество нови устройства, акциите на Shelly Group имат увеличение близо 40 пъти за осем години. В края на януари Shelly Group достигна пазарна капитализация от над 1 млрд.лв., превръщайки се в компанията с най-висока оценка на Българска фондова борса.

Бързорастящата компания от портфолиото на IMPETUS Capital и Impulse Growth цели да постигне приходи от 200 млн. евро до 2026 г.- ръст от над 320% спрямо 2022 г.

Сподели

Стани част от успеха

Благодарение на Impulse Growth – платформата за непрофесионални инвеститори на IMPETUS Capital, днес всеки има достъп до балансиран портфейл от дивидентски и иновативни, бързорастящи компании и може да стане част от успеха на най-бързо растящите иновативни компании на България.