Boleron излиза на пазара за растеж BEAM

Impulse Growth – избрана за акция на седмицата от Investor.bg

През изминалата седмица отчетохме рекордна цена в размер на 1,46 лева на акция. Цената нарасна с 1,4% и е единствената от индекса beamX с увеличение за периода 1-5 април 2024 г.  И това не е всичко! През последната 1 година акциите ни поскъпнаха с 28%

Както наскоро обявихме, че „ИмВенчър III“ КДА, вече е вписан в Търговския регистър. Наред с „Имвенчър I“ КДА и „ИмВенчър II“ КДА, това е третият инвестиционен фонд, в който „ИмПулс Растеж“ участва.

През декември 2023 г. дружеството записа 3000 обикновени безналични акции, които са с право на глас, дивиденти и ликвидационен дял, формиращи клас „А“ от капитала на „ИмВенчър III“ КДА. Общата им заплатена емисионна стойност е в размер на 300 хил. лв.

Съгласно устава на „ИмВенчър III“ КДА Impulse Growth има възможност за записване на до 100 хил. обикновени акции в последващи увеличения на капитала на „ИмВенчър III“ КДА на номинална стойност в период от 2 години от вписването на последното в Търговския регистър.

Чрез другите си два инвестиционни инструмента – „Имвенчър I“ КДА и „ИмВенчър II“ КДА,  Impulse Growth участва в компании като: 

„ИмПулс Растеж“ се подготвя за увеличение на капитала до 50 млн. лева за срок от 5 години. Предвижда се да се издават и варанти. Всичко това беше одобрено от акционерите на  провелото се в началото на декември 2023 извънредно общо събрание.

Сподели

Стани част от успеха

Благодарение на Impulse Growth – платформата за непрофесионални инвеститори на IMPETUS Capital, днес всеки има достъп до балансиран портфейл от дивидентски и иновативни, бързорастящи компании и може да стане част от успеха на най-бързо растящите иновативни компании на България.