Impulse GROWTH стартира емисия на варанти

Пореден анализ със значително по-висока целева цена за Allterco

Целевата цена на акциите на Allterco се повиши с 18.9%, от 34.8 на 41.3 лева в последната оценка на Baader Europe, аналитичното звено на немската инвестиционна банка Baader Bank AG.  Това е поредната водеща компания за пазарни анализи, която дава висока оценка за развитието на иновативния производител на IoT (“интернет на нещата”) продукти. На 17 май, Montega AG повиши с близо 25%, от 42 на 52 лева, своята целева цена за Allterco. 

Baader Europe отбелязява, че през 2022 г. Allterco, част от портфолиото на IMPETUS Capital и Impulse Growth,  е инвестирала значителни финансови потоци към развитие на продажбите си и R&D, а последните резултати показват, че компанията поема курс към по-високи печалби. Baader Europe прогнозира 27.9% увеличение на дисконтирания паричен поток (DCF) на Allterco, с оглед на надминаващите очакванията приходи преди данъци и такси. 

Компанията отбелязва и по-високи от предварителните очаквания прогнозни печалби за продуктовите серии Shelly и Myki. Това кара Baader Europe да повиши и прогнозната нетна стойност на активите на Allterco с 13%–от 22.2 до 25 лева на акция.

На 15 май, Allterco, обяви 63.5 % ръст на печалбата преди лихви и данъци както и над 50% ръст на приходите.  преди лихви и данъци над 50 млн. евро, със среден годишен ръст от около 48.1%. 

Allterco  разработва и произвежда висококачествени IoT (“интернет на нещата”) продукти за удобство в дома, здраве и лична грижа и проследяване на товари, лични вещи и домашни любимци. 

Allterco e единствената българска компания, чиито акции освен на Българска фондова борса, се търгуват и на Франкфуртската фондова борсa. IMPETUS Capital инвестира в Allterco през 2015 г., когато цената на акцията е 1,45 лв. Новите оценки показват изключително силния развой на финансовите показатели на компанията, който надминава и най-оптимистичните прогнози.

Сподели

Стани част от успеха

Благодарение на Impulse Growth – платформата за непрофесионални инвеститори на IMPETUS Capital, днес всеки има достъп до балансиран портфейл от дивидентски и иновативни, бързорастящи компании и може да стане част от успеха на най-бързо растящите иновативни компании на България.

Подобни статии