Boleron излиза на пазара за растеж BEAM

Акциите на Allterco с 25% по-висока целева цена

След обявените на 15 май от Allterco силни финансови резултати за Q1, целевата цена на акциите на компанията се повиши с близо 25%, от 42 на 52 лева, според базираната в Хамбург компания за проучвания на капиталовите пазари Montega AG

Allterco, иновативният производител на IoT (“интернет на нещата”) продукти от портфолиото на IMPETUS Capital и Impulse Growth, обяви 63.5 % ръст на печалбата преди лихви и данъци както и над 50% ръст на приходите.  преди лихви и данъци над 50 млн. евро, със среден годишен ръст от около 48.1%. 

Според Montega AG, силният старт на годината дава увереност за постигането на средносрочните цели на Allterco – ръст на приходите до края на 2026 г. от над 320% в сравнение с 2022 г.  

Това е второто повишение в рамките на месец от страна на Montega AG. На 11 април, компанията обяви 42 лв. целева цена – повишение от 10%.

Allterco  разработва и произвежда висококачествени IoT (“интернет на нещата”) продукти за удобство в дома, здраве и лична грижа и проследяване на товари, лични вещи и домашни любимци. 

Allterco e единствената българска компания, чиито акции освен на Българска фондова борса, се търгуват и на Франкфуртската фондова борсa. IMPETUS Capital инвестира в Allterco през 2015 г., когато цената на акцията е 1,45 лв. Новите оценки показват изключително силния развой на финансовите показатели на компанията, който надминава и най-оптимистичните прогнози.

Сподели

Стани част от успеха

Благодарение на Impulse Growth – платформата за непрофесионални инвеститори на IMPETUS Capital, днес всеки има достъп до балансиран портфейл от дивидентски и иновативни, бързорастящи компании и може да стане част от успеха на най-бързо растящите иновативни компании на България.