Impulse GROWTH стартира емисия на варанти

Телематик Интерактив България планира листване на Франкфуртската фондова борса през 2023 г.

Телематик Интерактив България, управляваща онлайн хазартния бранд Palms Bet, планира да осъществи листване на борсата във Франкфурт през настоящата година. Българската компания, която е част от портфолиото на Impulse Growth, се търгува на Българска фондова борса. Първичното публично предлагане на Телематик Интерактив България на българския капиталов пазар беше осъществено в началото на 2022 г. Тя стана първата публична компания от игралната индустрия. Ако бъде осъществено успешно листването ѝ на Франкфуртската фондова борса, тя ще стане втората българска компания след Allterco, също част от портфолиото на Impulse Growth и IMPETUS Capital, която се търгува там.

По думите на финансовия директор на Телематик Интерактив Красимир Тахчиев пред capital.bg, плановете на дружеството са листването да се осъществи през лятото на 2023 г. Компанията не планира да набира допълнителен капитал. Цели само допускане до търговия, за да се сдобие с разпознаваемост на пазар, на който оперират голям кръг чуждестранни инвеститори. Набирането на средства от пазара ще се случи на по-късен етап. Основната цел е с тях да се финансира придобиването на чуждестранен конкурент.

Телематик Интерактив България е създадена през 2014 г., фокусирайки се върху върху непрестанното развиване и подобряване на своите продукти и услуги и инвестиция в успешни бизнес партньорства. Компанията диверсифицира бизнеса си в две направления – дъщерната „СиТи Интерактив“ е насочена към бизнес сегмента, а брандът Palms Bet e за крайни потребители.

Impulse Growth инвестира в Телематик Интерактив България от 2022 г., като влага 350 000 лв. в първичното публично предлагане на акции на компанията. Амбицията на мажоритарните собственици на компанията е до 2025 г. тя да е сред десетте най-големи играча в онлайн гемблинг индустрията в Европа, а до 2030 г. – в целия свят.

Сподели

Стани част от успеха

Благодарение на Impulse Growth – платформата за непрофесионални инвеститори на IMPETUS Capital, днес всеки има достъп до балансиран портфейл от дивидентски и иновативни, бързорастящи компании и може да стане част от успеха на най-бързо растящите иновативни компании на България.

Подобни статии