Impulse GROWTH стартира емисия на варанти

“Телематик Интерактив България” е в Топ 5 на БФБ по дивидентна доходност

Телематик Интерактив България” (Palmsbet) ще разпредели междинен дивидент от 0,4 лв. бруто на акция за 2023 г., осигурявайки дивидентна доходност от 9,33%, която е значително над средната от малко над 6% компаниите от индекса BGBX40 на Българска фондова борса (БФБ). 

Гейминг компанията от портфолиото на Impulse Growth изплати по 1 лев бруто на акция за 2022 г., разпределяйки на акционерите близо 60% от печалбата си за миналата година. Така компанията се нарежда сред Топ 5 компании на БФБ по доходност от дивиденти. Тя е сред само три компании от BGBX40, които изплащат междинен дивидент тази година. 

През изминалата година,  акциите на „Телематик“ поскъпнаха с над 6%, а пазарната капитализация ѝ достигна 194,4 млн. лева.

Дружеството, за по-малко от две години като публична компания, доказа, че стриктно изпълнява ангажиментите, които е поело към инвеститорите, включително изплащането на минимум 40% от печалбата под формата на дивидент. 

„Телематик“ отчете 18% ръст на приходите до 86,4 млн. лева за януари-септември 2023 г., в сравнение със 73,5 млн. лева за същия период през 2022 г. Основен принос за ръста на общите приходи имат приходите от казино игри, които се увеличават с 21% на годишна база за отчетния период, до близо 77 млн. лева.

Дружеството поддържа стабилна печалба в размер на близо 18 млн. лева към края на септември 2023 г.

Компанията увеличава броя на активните си клиенти за периода януари-септември 2023 г. до над 90 100 души, увеличение от 22% на годишна база. Средният приход от един клиент остава над 100 лева.

През март 2022 г. “Телематик” е листната на Българска фондова борса и става първата публична българска компания от игралната индустрия. 

Impulse Growth инвестира в “Телематик” от 2022 г., като влага 350 000 лв. в първичното публично предлагане на акции на компанията. Амбицията на мажоритарните собственици на “Телематик” е до 2025 г. компанията да е сред десетте най-големи играча в индустрията на онлайн залагания в Европа, а до 2030 г. – в целия свят. 

Приходите от дейността за деветмесечието на 2023 г. на групата на „Телематик Интерактив България“ АД са на стойност 86,4 млн. лв., което представлява ръст от 18% в сравнение със същия период през 2022 г. 

Сподели

Стани част от успеха

Благодарение на Impulse Growth – платформата за непрофесионални инвеститори на IMPETUS Capital, днес всеки има достъп до балансиран портфейл от дивидентски и иновативни, бързорастящи компании и може да стане част от успеха на най-бързо растящите иновативни компании на България.

Подобни статии