Boleron излиза на пазара за растеж BEAM

Смарт устройствата на Allterco се използват в датската образователна система

Смарт устройствата на българската компания Аllterco, една от бързорастящите компании в портфолиото на IMPETUS Capital, официално вече са част от обучението за електротехници в няколко от най-реномираните датски университети и училища, съобщи Мениджър Нюз. Това са устойствата за домашна автоматизация от линията Shelly.

По думите на Денис Далгаард, мениджър бизнес развитие на Северни страни за Shelly, устройствата на Allterco се използват в престижни учебни заведения, които предлагат програми за обучение и квалификация на електротехници. От компанията предвиждат, че броят на учебните заведения, които използват продуктите им за обучение ще се увеличава, защото интересът към продуктите е голям и самите университети вече отправят запитвания към Allterco.

В Дания образованието за електротехници продължава 4 години, а задължителен модул по време на обучението е интегрирането и изграждането на инсталации за умни домове. Над 1/3 от 33-те учебни заведения в Дания, предлагащи програми за електротехници, вече са изпратили запитвания към Allterco за използването на техни продукти в обучението на над 5 хил. млади специалисти.

Световен лидер в домашната автоматизация

Плановете на Allterco включват още по-тясното сътрудничество с образователни институции във всички скандинавски държави. По този начин линията Shelly на българската IoT компания ще се нареди сред най-предпочитаните марки за интелигентни устройства в Европа и света.

Брандът за домашна автоматизация на Allterco – Shelly, предлага високотехнологични устройства за автоматизация на домове и офиси, които се инсталират в електрическата система и осигуряват повишаване на енергийната ефективност и оптимизация на разходите за електричество и отопление. В сравнение с много други системи, Shelly предлага най-много и най-лесни възможности за интеграция във вече съществуващи платформи, включително възможността да се комбинират продукти от различни производители. Това отличава Shelly от останалите брандове за автоматизация на домове и офиси и го превръща в предпочитан избор за професионалните инсталатори.

Allterco разработва заедно с експерти от САЩ, Германия и България курсове за обучение на професионалисти и студенти по електротехника, които скоро ще бъдат достъпни, пише още „Мениджър Нюз“. Те ще обхващат всички аспекти на автоматизацията на дома и офиса, включително и практически обучения.

Allterco създава иновации чрез проектирането, производството и разпространението на висококачествени IoT продукти, най-популярните от които са линията Shelly за домашна автоматизация, детските смарт часовници MyKi, тракерите MyKi и серията за лична грижа MyKi Care. Тя е една от най-динамично развиващите се IoT компании в света. Екипът зад IMPETUS Capital инвестира в Allterco за пръв път през 2015 г., а до момента тя е увеличила 14 пъти себестойността си и капиталоволоженията на своите инвеститори.

Сподели

Стани част от успеха

Благодарение на Impulse Growth – платформата за непрофесионални инвеститори на IMPETUS Capital, днес всеки има достъп до балансиран портфейл от дивидентски и иновативни, бързорастящи компании и може да стане част от успеха на най-бързо растящите иновативни компании на България.

Подобни статии