Impulse GROWTH стартира емисия на варанти

Нов продукт на BIODIT

BIODIT, растящата технологична компания за контрол на достъпа от портфолиото на IMPETUS Capital и Impulse Growth, разработи нов иновативен продукт. Новият RFID четец за контрол на достъпа е предназначен за хотелската индустрия, в която BIODIT придобива все повече клиенти. През последните седмици, компанията подписа договори с дистрибутор в Нигерия, страната с най-голямо население в Африка и шеста най-голяма в света, както и с нови хотелски комплекси в България.

RFID (идентификация на радио честоти) технологията позволява сигурен безжичен контрол на достъпа. Някои от предимствата ѝ са лесната употреба и ниските разходи за поддръжка. RFID панелът на BIODIT е с характерния за компанията изчистен и минималистичен дизайн, подходящ за различни интериорни решения от висок клас.

BIODIT е бързорастяща високотехнологична компания, специализирана в разработването и производството на най-съвременните биометрични системи за контрол на достъпа, сигурност и работно време. Създадена е през 2010 г. в Испания, а в началото на 2021 г. е първата компания на BEAM пазара на Българска фондова борса, който специализира във финансиране на малките и средни компании в България. BIODIT набира 1 милион лева и постига рекорден 100% ръст на цената на акциите само за три часа.

BIODIT е разработила първата в света безжична биометрична система за заключване – WBLS® (Wireless Biometric Locking System), която не изисква окабеляване, предварително инсталиране, строителство или ремонтни дейности. Освен за хотелски стаи, продуктите на BIODIT се използват за достъп до производства, офиси, бизнес центрове, болници, конферентни зали, фитнес салони, гаражи, автомобили и др. 

През 2022 г. BIODIT сключи договори за продажби на стойност 1,64 млн. лв., а приходите ѝ растат до над 800 хил. лева. Целта на компанията е през 2023 г. да увеличи продажбите си със 100%.

IMPETUS Capital инвестира в BIODIT през 2018 г. и оттогава цената на акциите ѝ се е увеличила почти двойно.

Сподели

Стани част от успеха

Благодарение на Impulse Growth – платформата за непрофесионални инвеститори на IMPETUS Capital, днес всеки има достъп до балансиран портфейл от дивидентски и иновативни, бързорастящи компании и може да стане част от успеха на най-бързо растящите иновативни компании на България.