Impulse GROWTH стартира емисия на варанти

Noesis става част от портфолиото на Impulse Growth

Българската козметична компания Noesis става 18-та компания в портфолиото на иновативна платформа Impulse Growth. Общият размер на финансирането е 235 000 евро, а ИмВенчър II като водещ инвеститор, участва със 100 000 евро. Така Noesis се присъединява към компании като Re:Benefit, чието финансиране беше обявено в началото на ноември, и големите растящи компании в портфолиото на платформата като Allterco и Discordia.

Инвестицията в Noesis е под формата на конвертируем заем със срок 24 месеца. Този тип инвестиция дава възможност за по-голяма гъвкавост, по-бързо отпускане на финансиране и добавяне на нови параметри на сделката. Конвертируемият заем ще се конвертира при следващ рунд на финансиране или ликвидно събитие.

Полученото финансиране ще бъде използвано от козметичната компания за разработване и маркетиране на три иновативни собствени бранда козметични продукти. 

Бъдещият лидер в козметиката

Noesis е козметичен стартъп, който е създаден през 2020 г. от Константин Ангелов. Компанията е базирана в Пловдив, където притежава собствена производствена база на площ от 850 кв.м. Noesis отбелязва летящ старт, като започва производство предимно на дезинфектанти за ръце в началото на пандемията от COVID 19. Компанията произвежда козметика за частни линии на компании като Lidl, Kaufland Metro и DM.

Новия фокус за развитие на Noesis е насочен към собствени брандове с висока добавена стойност. В тях ще се имплементират продуктовите й иновации, свързани с опазването на околната среда. Компанията работи върху технологии, свързани с разработването на иновативни безводни формулации или такива с минимално съдържание на вода, биоразградими опаковки и луксозни флакони за многократна употреба.

„От бизнес перспектива, подходът на Noesis е иновативен и изключително дързък. Дава възможност на компанията да расте експоненциално и да се превърне в лидер на своята ниша. А нашата сила е именно тази – в Impulse Growth притежаваме опита и таланта да разпознаваме бъдещите лидери и компании, които променят света и правилата в бизнеса. Вярвам, че Noesis е именно такава и сме щастливи да бъдем част от нейните бъдещи успехи и развитие“, коментира един от създателите на иновативната платформа Impulse Growth Николай Мартинов. 

Компаниите от типа „син океан“, които изграждат портфейла на Impulse Growth  са  иновативни, с висок ръст на приходите и печалбите и са единствените в своята ниша, които могат да разрешат ефективно значим за пазара проблем. На тези условия отговаря и бизнес модела на Noesis. 

Сподели

Стани част от успеха

Благодарение на Impulse Growth – платформата за непрофесионални инвеститори на IMPETUS Capital, днес всеки има достъп до балансиран портфейл от дивидентски и иновативни, бързорастящи компании и може да стане част от успеха на най-бързо растящите иновативни компании на България.