Impulse GROWTH стартира емисия на варанти

NOESIS планира нова серия козметични продукти с минимално съдържание на вода

След като през ноември 2022 г. стартъп компанията Noesis, производител на натурална и органична козметика, затвори рунд на финансиране от 285 хил. евро, тя обяви, че ще използва средствата, за да инвестира в R&D дейности по разработването на три нови собствени бранда, като един от тях ще се базира на иновативна технология за производство на безводни продукти или такива с минимално количество вода в тях.

Първоначално концепцията за този тип продукти възниква в Южна Корея с цел по-концентрирана формула за по-ефективна грижа за кожата. Днес фокусът на козметичната индустрия е да се постигне устойчивост в опазването на водните ресурси. Иновативният подход завладя козметичната индустрия и получи одобрението на потребителите.

Сладката вода, която се използва в ежедневието ни и в производството на продуктите за красота, представлява едва 3 % от цялата вода на Земята. Използването на големи количества вода е значителен проблем в козметичната индустрия. Обичайно в козметичните продукти тя съставлява 70 – 80%, поради свойствата си на универсален разтворител. Освен като съставка на козметичните продукти, водата се използва и за изплакване на съставки, за измиване на производствените линии и други етапи от производствения процес.

Перспективата за недостиг на вода стимулира отговорните производители да търсят нови технологии, чрез които да създават устойчиви продукти.

Новата технология е изцяло подчинена на визията на компанията за опазване на водните ресурси и за по-устойчива и екологосъобразна производствена практика.

В изследванията и разработките, които козметичният производител започва, специалистите ще анализират физико-химичните свойства на различни заместители на водата, включени в отделни козметични композиции, както и ефективни методи за разбиване на съставките. Ще се вземат под внимание онези формулации, които позволяват съкращаване на времето за производство.

Специално значение ще бъде отделено и на проектирането на подходяща биоразградима опаковка, която да позволява по-лесно използване и точно дозиране на продуктите от новата козметична линия с минимално съдържание на вода.

Бързоразвиващата се технологична козметична компания трансформира индустрията и я отличава от нейните конкуренти.

Ангажиментът на NOESIS за устойчивост и технологични иновации е главната причина  за доверието и водещата роля на IMPETUS Capital в общия конвертируем заем с инвестиция от 100 хил. евро.

Сподели

Стани част от успеха

Благодарение на Impulse Growth – платформата за непрофесионални инвеститори на IMPETUS Capital, днес всеки има достъп до балансиран портфейл от дивидентски и иновативни, бързорастящи компании и може да стане част от успеха на най-бързо растящите иновативни компании на България.

Подобни статии