На 15 юли 2025 ще се проведе аукцион на неупражнени права за емисията варанти

Kikimora.io с участие в Международен търговски панаир 

Красимир Коцев, създателят на достaвчика на услуги, свързани с проверка на сигурността, Socyber и компанията за киберзащита Kikimora.io, взе участие в Международния търговски панаир за изкуствен интелект, технологии и цифрови иновации “We make future”. Събитието се проведе в рамките на три дни (13, 14 и 15 юни)  в Болония, Италия. 

По време на изложението Красимир Коцев направи лайф включване от своя Facebook профил, за да обърне внимание на важен въпрос, свързан със сигурността. Той сподели, че наскоро е била открита критична уязвимост в приложението за изпращане и получаване на имейли на Microsoft-  Microsoft Outlook. Тя позволява на злонамерените хакери да изпращат зловредни имейли. 

В момента, в който човек отвори такъв имейл, моментално заразява компютъра/телефона/ таблета си. В резултат злонамерените хакери разполагат зловредна връзка на устройството и инсталират dll библиотека. За да се реши този проблем, Красимир Коцев съветва да се направи актуализация на Microsoft outlook, както и на всички останали продукти на Microsoft за изпращане на имейли- Microsoft Exchange Server, Microsoft 365 и др.

Красимир Коцев основава SoCyber през 2018 г., a 4 години по-късно компанията, специализирана в киберзащита и онлайн сигурност, привлича инвестиране. То е под формата на конвертируем заем от ИмВенчър II – фондът за рискови инвестиции на IMPETUS Capital. Инвестицията е предназначена за доразработки по софтуера и за експанзия на SoCyber на чужди пазари, включително САЩ, Великобритания, Холандия и Германия.


В края на 2023 г. иновативната компания за услуги в сферата на киберсигурността SoCyber привлече инвестиции от 993 хил. евро. Дружеството използва тези средства за развитие на иновативното си софтуерното решение за автоматизация на киберсигурност Kikimora.io, както и за допълнителни инвестиции в маркетинг и стратегически партньорства.

Сподели