Impulse GROWTH стартира емисия на варанти

Екипът на IMPETUS Capital и Impulse Growth инвестира 150 хил. евро в SoCyber

Българската компания за киберсигурност SoCyber получи 150 хил. евро първоначално финансиране от IMPETUS Capital, за да развие собствения си продукт Kikimora. Така SoCyber се присъединява към иновативните компании, част от портфолиото на фонда и вече е част от портфейла на Impulse Growth, инструментът, който демократизира инвестиционния пазар на България и дава възможност на всеки да инвестира в някои от най-бързо развиващите се и растящи компании в страната.

Финансирането на SoCyber е под формата на конвертируем заем, който ще бъде използван за надграждане функционалностите на Kikimora, както и за маркетинг и продажби. При необходимост, ще бъде увеличен и екипа на SoCyber, който в момента се състои от 15 души.

“Син океан” в киберзащитата

SoCyber е компания, специализирана в областта на киберзащитата и онлайн сигурността. Компанията обслужва клиенти във финансовия и банков сектор, здравеопазване, доставчици на критична инфраструктура в енергетиката, публичен сектор и други, обработващи поверителни данни. Компанията е основана през 2018 г. от Красимир Коцев. SoCyber следва нишова бизнес стратегия и се специализира единствено в услуги, свързани с проверка на сигурността или т.нар. „бяло хакерство“. Тази стратегия я различава от конкурентите в бранша.

Kikimora.io e специализирана платформа за управление на риска и проблемите в сигурността. Тя дава възможност всички уязвими системи на клиента да бъдат централизирани на едно място. Платформата ще се предлага от компанията на абонаментен принцип.

“Стратегията ни е да инвестираме в сектори с двуцифрен годишен ръст в следващите 5 години. Киберсигурността се очаква да расте с общ годишен темп на нарастване на приходите в годините 2022-27 с 13.3%“, коментира съоснователят на IMPETUS Capital Николай Мартинов. „От другата страна, младата българска компания SoCyber е постигнала ръст на продажбите от 137% в последните 3 години. Считаме, че екипът на компанията ще използва познанието си и инвестицията да поддържа ръст на приходите по-голям от очакваното за индустрията,” добавя той.

Сподели

Стани част от успеха

Благодарение на Impulse Growth – платформата за непрофесионални инвеститори на IMPETUS Capital, днес всеки има достъп до балансиран портфейл от дивидентски и иновативни, бързорастящи компании и може да стане част от успеха на най-бързо растящите иновативни компании на България.

Подобни статии