Impulse GROWTH стартира емисия на варанти

SoCyber привлече инвестиции от 993 хил. евро

Иновативната компания за услуги в сферата на киберсигурността (Security-as-a-Service) SoCyber успешно приключи рунд за финансиране в размер 993 хил. евро. 

SoCyber, част от порфолиото на IMPETUS Capital и Impulse Growth, планира да използва средствата за развитие на Kikimora, своето иновативно софтуерното решение за автоматизация на киберсигурността. Освен за развитие на продукта, SoCyber планира и допълнителни инвестиции в маркетинг и стратегически партньорства. 

“С Kikimora, отговаряме на нуждите на различни бизнес сектори от анализ на сигурността и уязвимостта на техните IT системи. Предоставяме им централизирано решение, което им спестява до 10 000 долара месечни разходи за IT сигурност. Разработихме Kikimora, стъпвайки на опита от над 500 успешни проекти, които реализирахме в последните пет години,” каза Красимир Коцев, Изпълнителен директор и основател на SoCyber.

“Kikimora е отлично позиционирана да капитализира върху бързорастящия пазар на киберсигурността, който се очаква да достигне размер от 400 млрд. долара до 2030 г. Компанията предизвиква значителен интерес, който е ранно потвърждение за наличието на пазарно търсене. Екипът зад Kikimora е със сериозен опит и добре разбира предизвикателствата на пазара. Вярваме в потенциала за растеж на компанията, както и във визията на екипа и способността му да я осъществи,” коментира Камен Банковски, Партньор във “Витоша венчър партнърс.”

Водещият инвеститор “Витоша венчър партнърс” осигури 350 000 евро, а стратегическият партньор “БГО Софтуер” ООД –  260 000 евро. IMPETUS Capital, чрез фонда си “ИмВенчър II” КДА, инвестира 200 000 евро. Това е повторна инвестиция на фонда в компанията след конвертируемия заем от 150 000 евро от април 2022 г. 

“Продължаваме да подкрепяме SoCyber, защото създава висока добавена стойност и решава основен проблем за бизнеса–анализа на кибер сигурността и уязвимостта по бърз и ефикасен начин, без излишни разходи,” каза Виктор Манев, Съосновател и Управляващ партньор в IMPETUS Capital. 

SoCyber набра 103 333 евро от ангел инвеститори чрез платформата за финансиране на технологични стартъпи Seedblink. Тяхната инвестиция е обединена в тръст на Seedblink. Останалите ангел инвеститори са Ива Ташева-Белети (60 000 евро) и Бойчо Бойчев (20 000 евро). 

Kikimora е решение, насочено към бизнеси с над 500 служители. Чрез машинно обучение (“machine learning”), платформата автоматизира обработката на данните от анализи за уязвимостта на компютърни системи, апликации и мрежови инфраструктури. Kikimora осигурява централизирано решение за мониторинг на пропуски в киберсигурността. Така потребителите могат бързо да ги разрешат, да взимат решения, базирани на данни, и да предотвратяват инциденти. Автоматизацията им помага да спестят до 10 000 долара месечни разходи, свързани с IT сигурността.

С Kikimora, SoCyber се цели в бързорастящия пазар на киберсигурността, който се очаква да достигне размер от 400 млрд. долара до 2030 г. SoCyber се насочва към конкретния сегмент на анализ на сигурността и уязвимостта, който е оценяван на 23 млрд. долара. 

Екипът на SoCyber е със значителен опит в киберсигурността и включва специалисти по машинно обучение, организационен растеж на компании и одит. В последните пет години, SoCyber са осъществили над 500 успешни проекти за подобряване на киберсигурността на клиенти основно от финансовата индустрия, здравеопазването и критичната инфраструктура. 

SoCyber е създадена през 2018 г. от Красимир Коцев – експерт по мрежова сигурност. През април 2022 г., компанията получава финансиране в размер на 150 хиляди евро под формата на конвертируем заем от ИмВенчър II – фондът за рискови инвестиции на IMPETUS Capital . Инвестицията е предназначена за доразработки по софтуера и за експанзия на SoCyber на чужди пазари, включително САЩ, Великобритания, Холандия и Германия.

Сподели

Стани част от успеха

Благодарение на Impulse Growth – платформата за непрофесионални инвеститори на IMPETUS Capital, днес всеки има достъп до балансиран портфейл от дивидентски и иновативни, бързорастящи компании и може да стане част от успеха на най-бързо растящите иновативни компании на България.