Boleron излиза на пазара за растеж BEAM

Boleron пуска застрахователен асистент на български език, базиран на AI

По време на уебинар за инвеститорите платформата за онлайн застраховане Boleron обяви пускането на застрахователен асистент на български език, базиран на ChatGPT. Бета версията на чатбота се очаква да се появи през месец май тази година. 

Виртуалният застрахователен асистент е обучен на основата на Кодекса по застраховането и документи от всички застрахователни компании в България, поясни Александър Цветков, Главният изпълнителен директор на дружеството.

По време на уебминара за инвеститори, Александър Цветков представи инвестиционна застраховка живот, която дружеството предлага отскоро. Освен като отделна услуга тя може да се добави и към застраховките “Гражданска отговорност”, “Каско”, застраховки при пътувания  и др. 

През първото тримесечие на 2024 г. Boleron отчита ръст в продажбата на полици и увеличение на премийния приход. За този период компанията е сключила 3547 сделки за застрахователни полици. Премийният приход е на стойност 635 078 лв. За същия период на 2023 г. броят на полиците е близо два пъти по-нисък – 1861, а премийният приход е в размер на 274 414 лв. 

Според данните от началото на второто тримесечие ръстът на приходите на компанията  се ускорява. Плановете на Boleron за следващите 12 месеца са реализиране на 3 млн. евро премиен приход, от които:

  • 500 хил. евро от фирмено застраховане;
  • 1 млн. евро от партньори;
  • 1,5 млн. евро от онлайн продажби;

Александър Цветков сподели още, че по отношение на плановете за развитие и експанзия на компанията, в момента се водят преговори за интеграция със застрахователна компания в съседна Румъния. Предвижда се в най-скоро време увеличаване функционалностите на мобилното приложение за застраховки. В това число влиза автоматизиране на клиентското обслужване, структуриране на изцяло нов процес за имущественото застраховане, предлагане на нови продукти и др.


IMPETUS Capital инвестира в Boleron през 2021 г. През месец февруари 2024 г. дигитална платформа за онлайн застраховане постигна целта си и набра 3 170 769 лева, пласирайки 955 051 броя нови акции в първото първично публично предлагане (IPO) на Българска фондова борса.

Сподели

Стани част от успеха

Благодарение на Impulse Growth – платформата за непрофесионални инвеститори на IMPETUS Capital, днес всеки има достъп до балансиран портфейл от дивидентски и иновативни, бързорастящи компании и може да стане част от успеха на най-бързо растящите иновативни компании на България.