Boleron излиза на пазара за растеж BEAM

Успешно IPO за Boleron!

Платформата за онлайн застраховане Boleron постигна целта си и набра 3 170 769 лева, пласирайки 955 051 броя нови акции в първото първично публично предлагане (IPO) на Българска фондова борса (БФБ) за годината. 

Иновативната бързорастяща компания от портфолиото на Impulse Growth и IMPETUS Capital ще използва средствата, набрани на beam пазара за растеж на БФБ, за да продължи да развива позициите си в България и да навлезе на румънския и гръцкия пазар. 

 “Влизаме точно в тези пазари, защото вече имаме местни партньори – компании с милиони клиенти, които желаят да използват платформата на Болерон,” каза Александър Цветков, съосновател и Изпълнителен директор на дружеството.

„Иновирахме застрахователния процес, като дигитализирахме и автоматизирахме издаването на полици, плащанията и напомнянията за подновяване“, допълни Цветков.

Boleron трансформира пазара на застраховки като го дигитализира. Целта на иновативната компания е да бъде за пазара на застраховки това, което Visa и Mastercard са за системите за плащания. 

По повод амбициите на Boleron да стане компания-еднорог (с пазарна капитализация над 1 млрд. долара) в рамките на 10 години, съоснователят и партньор в IMPETUS Capital Николай Мартинов коментира: „Те са на правилното място в правилното време с правилния продукт. Има екип, който е компетентен и доста години е работил заедно. Има го и потенциалният пазар, на който може да пораснат.“

„Инвеститорите подкрепиха компанията иноватор в застрахователната индустрия Boleron, предвещавайки техния растящ успех и развитие. Годината започва оптимистично, с очакването и на инвеститорите за повече нови компании на пазара за растеж. Такава е и целта на beam – да открива и да създава нови възможности пред амбициозни и иновативни компании“, каза доц. д-р Маню Моравенов, изпълнителен директор на БФБ.

Платформата на Boleron, която предлага 24/7 лесен достъп до широк набор продукти от различни застрахователи, е без аналог в региона. В края на миналата година, Boleron започна партньорство с Vivacom като телекомът ще използва платформата, за да продава застраховки на своите над 2 милиона клиенти.

Преди излизането на борсата, за четирите години от своето създаване, компанията привлече 3.6 милиона евро чрез няколко кръга финансиране от пет инвестиционни фонда, включително Impulse Growth.

Сподели

Стани част от успеха

Благодарение на Impulse Growth – платформата за непрофесионални инвеститори на IMPETUS Capital, днес всеки има достъп до балансиран портфейл от дивидентски и иновативни, бързорастящи компании и може да стане част от успеха на най-бързо растящите иновативни компании на България.