Разгледай новата ни Академия за Лични Финанси и се включи

Успешно IPO за Boleron!

Платформата за онлайн застраховане Boleron постигна целта си и набра 3 170 769 лева, пласирайки 955 051 броя нови акции в първото първично публично предлагане (IPO) на Българска фондова борса (БФБ) за годината. 

Иновативната бързорастяща компания от портфолиото на Impulse Growth и IMPETUS Capital ще използва средствата, набрани на beam пазара за растеж на БФБ, за да продължи да развива позициите си в България и да навлезе на румънския и гръцкия пазар. 

 “Влизаме точно в тези пазари, защото вече имаме местни партньори – компании с милиони клиенти, които желаят да използват платформата на Болерон,” каза Александър Цветков, съосновател и Изпълнителен директор на дружеството.

„Иновирахме застрахователния процес, като дигитализирахме и автоматизирахме издаването на полици, плащанията и напомнянията за подновяване“, допълни Цветков.

Boleron трансформира пазара на застраховки като го дигитализира. Целта на иновативната компания е да бъде за пазара на застраховки това, което Visa и Mastercard са за системите за плащания. 

По повод амбициите на Boleron да стане компания-еднорог (с пазарна капитализация над 1 млрд. долара) в рамките на 10 години, съоснователят и партньор в IMPETUS Capital Николай Мартинов коментира: „Те са на правилното място в правилното време с правилния продукт. Има екип, който е компетентен и доста години е работил заедно. Има го и потенциалният пазар, на който може да пораснат.“

„Инвеститорите подкрепиха компанията иноватор в застрахователната индустрия Boleron, предвещавайки техния растящ успех и развитие. Годината започва оптимистично, с очакването и на инвеститорите за повече нови компании на пазара за растеж. Такава е и целта на beam – да открива и да създава нови възможности пред амбициозни и иновативни компании“, каза доц. д-р Маню Моравенов, изпълнителен директор на БФБ.

Платформата на Boleron, която предлага 24/7 лесен достъп до широк набор продукти от различни застрахователи, е без аналог в региона. В края на миналата година, Boleron започна партньорство с Vivacom като телекомът ще използва платформата, за да продава застраховки на своите над 2 милиона клиенти.

Преди излизането на борсата, за четирите години от своето създаване, компанията привлече 3.6 милиона евро чрез няколко кръга финансиране от пет инвестиционни фонда, включително Impulse Growth.

Сподели