Разгледай новата ни Академия за Лични Финанси и се включи

BIODIT с ново решение за хотели

BIODIT пусна на пазара ново решение за хотели “Виртуална рецепция”. С негова помощ гостите в хотели имат възможност да се настаняват бързо и удобно в стаята си, чрез персонален QR код. В рамките на месец юни 2024 г. BIODIT е сключила 2 договора с хотел “Бъндерица” и хотел “Ривърсайд” в гр. Банско, в които заедо с партньорите си TEKRA и А1 ще внедри новото решение за “Виртуална рецепция”.

Високотехнологичната компания, която е част от портфолиото на Impulse Growth от 2018 г., разразботва първата в света безжична биометрична система за заключване – WBLS® (Wireless Biometric Locking System), която не изисква окабеляване, предварително инсталиране, строителство или ремонтни дейности. Продуктите на BIODIT освен за хотелски стаи се използват още и за банки, болници, бизнес центрове, конферентни зали, автомобили и др. 

BIODIT е създадена през 2010 г. в Испания. През 2012 г. централата на компанията се премества в България. Един от създателите на компанията е Юлиан Софрониев. Той е сред първите българи, част от глобалната мрежа Endeavor, която избира и подпомага на предприемачи с идеи да се разрастват бързо на международния пазар.

През 2021 г. BIODIT става първата компания, излизаща на BEAM пазара на Българска фондова борса, който предоставя възможност за финансиране на малките и средни предприятия в България. Благодарение на тази възможност високотехнологичното дружество успява да набере капитал от 1 млн. лв. и да осъщество рекорден 100 процентов ръст, повишавайки цената на акциите си от 1 лв. на 2 лв. само за три часа. През 2022 г. BIODIT отново успешно набира близо 1,7 млн. лв. капитал чрез BEAM пазара.


През 2023 г. високотехнологичната компания разширява значително пазарния си дял, сключвайки серия от договори с летища, хотели, ваканционни комплекси и автомобилни дистрибутори в България, Гърция и Африка. През изминалата година BIODIT се позиционира като водещ доставчик на иновативни решения за сигурност и автоматизация на българския пазар, благодарение на които нетните приходи на дружеството продължават да нарастват стабилно.

Сподели