Boleron излиза на пазара за растеж BEAM

Allterco надхвърли прогнозирания ръст на приходите си през 2022 г.

Консолидираните данни за дейността през 2022 г. на Allterco, една от големите растящи компании в портфолиото на IMPETUS Capital и платформата й Impulse Growth, показват, че компанията е надхвърлила прогнозирания ръст на приходите си. Allterco завършва 2022 г. с приходи от дейността в размер на 94.1 млн. лв, което представлява ръст от 54,6% спрямо 2021 г. Печалбата на компанията преди лихви, данъци и амортизация (EBITDA) е нараснала с 9,5% до 21.4 млн. лв.

Резултатите на Allterco показват, че подходът на компанията през 2022 г. да инвестира усилено в разрастване на дистрибуторската мрежа и структурите за научноизследователска и развойна дейност, е правилен. „След големия успех на нашите продукти и услуги, които пуснахме на пазара през изминалата 2022 финансова година, със сигурност няма да забавяме темпото и през 2023 г. Само преди броени дни лансирахме и своето ново високотехнологично приложение за управление на домашна и офис автоматизация – Shelly Smart Control”, коментира изпълнителният директор и основател на компанията Димитър Димитров.

„С оглед на големия обем на поръчките сме уверени за текущата фискална година. За цялата 2023 г. очакваме ръстът да бъде в съответствие с предходната година“, е мнението на изпълнителния директор на акционерното дружество Волфганг Кирш.

Пазарна капитализация от 1 млрд. евро

Консолидираните данни за дейността на Allterco през 2022 г. и отбелязания ръст на приходите идват само седмица след като анализаторите на един от водещите европейски партньори за инвестиции и банкови услуги Baader Bank, оцениха акциите ѝ на 34,20 лв. и дадоха препоръка за покупка.  Allterco e единствената българска компания, чиито акции освен на Българска фондова борса, се търгуват и на Франкфуртската фондова борса.

Стратегическата цел на Allterco е пазарна капитализация от 1 млрд. евро преди 2030 г., а оценките на големите инвестиционни банки показват, че тя е напълно достижима. Allterco създава иновации чрез проектирането, производството и разпространението на висококачествени IoT продукти, най-популярните от които е линията Shelly за домашна автоматизация. В момента продуктите на компанията се продават в над 100 държави по света.

IMPETUS Capital инвестира в Allterco през 2015 г., когато цената на акцията е 1,45 лв. 

Сподели

Стани част от успеха

Благодарение на Impulse Growth – платформата за непрофесионални инвеститори на IMPETUS Capital, днес всеки има достъп до балансиран портфейл от дивидентски и иновативни, бързорастящи компании и може да стане част от успеха на най-бързо растящите иновативни компании на България.