Impulse GROWTH стартира емисия на варанти

Baader Bank оцени акциите на Allterco на 34,20 лв.

В края на 2022 г. акциите на Аllterco бяха оценени на 17 лв., днес анализаторите на Baader Bank, един от водещите европейски партньори за инвестиции и банкови услуги препоръчват „покупка“ с целева цена на акциите от 34,2лв.

През последните 5 години Allterco реализира 73% ръст на приходите от продажби и по всичко изглежда, че амбициите на компанията да се търгува на борсата на цена от 55 лв. до 2030 г. е възможно да бъдат изпълнени много по-рано.

Представянето на Allterco през 2022 г. и финансовите резултати, които производителят на IoT продукти постигна, поставиха компанията във фокуса на големите инвестиционни банки, вкл. Baader Bank.

Анализаторите на Baader Bank споделят, че бизнес моделът на Allterco поставя компанията в изключително добра позиция, когато разглеждаме нишата на интелигентни домове. От една страна Allterco може да се възползва от ниските оперативни разходи в България, от друга – добавена стойност носят и собствените разработки и аутсорсинг на производството в Китай. Според борсовите анализатори на Baader Bank пазарът на интелигентни домове предлага огромен потенциал за растеж.

Allterco e единствената българска компания, чиито акции освен на Българска фондова борса, се търгуват и на Франкфуртската фондова борсa.

 

Сподели

Стани част от успеха

Благодарение на Impulse Growth – платформата за непрофесионални инвеститори на IMPETUS Capital, днес всеки има достъп до балансиран портфейл от дивидентски и иновативни, бързорастящи компании и може да стане част от успеха на най-бързо растящите иновативни компании на България.

Подобни статии