Impulse GROWTH стартира емисия на варанти

Акциите на Allterco с по-висока целева цена след значителния ръст на продажбите

След обявеното на 06.04. увеличение на приходите от продажби за Q1 от 62,2%, прогнозираните приходи на Allterco за 2023г. се повишават, от 122 млн. лв. до поне 135 млн. лв., според базираната в Хамбург компания за проучвания на капиталовите пазари Montega AG. Целевата цена на акциите на Allterco, която произвежда IoT (“интернет на нещата”) продукти и е част от портфолиото на IMPETUS Capital и Impulse Growth, се увеличава с над 10%, от 38 на 42 лв., в анализа на Montega AG, публикуван на 11.04. Въвеждането на персонализиран чип и собствена операционна система за продуктите “Shelly” се оценява като основа за все по-високи продажби. 

Анализаторите на Montega AG отбеляват, че само за три месеца Allterco почти достига оборота си за период от шест месеца от 2021г. – доказателство за изключителния динамизъм, с който компанията се развива. По предварителни данни, продажбите възлизат на 27,8 млн. лв.  С най-голям принос за растежа са продажбите на продуктите от бранда “Shelly”, които са на стойност 27,2 млн. лв. – увеличение от 63,9% на годишна основа. 

Allterco  разработва и произвежда висококачествени IoT (“интернет на нещата”) продукти за удобство в дома, здраве и лична грижа и проследяване на товари, лични вещи и домашни любимци. Allterco e единствената българска компания, чиито акции освен на Българска фондова борса, се търгуват и на Франкфуртската фондова борсa. IMPETUS Capital инвестира в Allterco през 2015 г., когато цената на акцията е 1,45 лв. Новите оценки показват, че цена от 55 лв. на акция преди 2030 г. е напълно реална и постижима.

Сподели

Стани част от успеха

Благодарение на Impulse Growth – платформата за непрофесионални инвеститори на IMPETUS Capital, днес всеки има достъп до балансиран портфейл от дивидентски и иновативни, бързорастящи компании и може да стане част от успеха на най-бързо растящите иновативни компании на България.