Boleron излиза на пазара за растеж BEAM

Allterco започва разработката на собствени Shelly чипове

Българският производител на IoT устройства Allterco, част от портфолиото на IMPETUS Capital и Impulse Growth, достига следващ етап от развитието си стартирайки разработката на собствени чипове за устройствата си от линията Shelly. За целта българската компания ще се партнира с Espressif Systems, мултинационална компания, водещ доставчик на енергийно ефективни Wi-Fi и Bluetooth решения.

Персонализираният чип на Shelly ще разполага с по-голяма памет, позволяваща бъдещи подобрения и разширения на функционалностите, включително мрежови протоколи и стандарти, които позволяват взаимосвързаност между широк кръг продукти за интелигентен дом в рамките на една екосистема.

Устройствата Shelly са сред най-усъвършенстваните за управление на “умни домове” на пазара. За разлика от много други марки, Shelly продуктите са съвместими с всички електрически инсталации и не изискват хъб – достатъчна е локална интернет връзка. Те имат вграден сървър и могат да работят като самостоятелни устройства в локалната мрежа или в облака. В същото време устройствата на Allterco – Shelly предлагат много добро съотношение цена/качество.

Проектирането и производството на собствени чипове Shelly ще донесе множество конкурентни предимства на продуктите на Allterco.

Компанията ще увеличи контрола върху качеството на произвежданите от нея IoT продукти

Контролът върху дизайна, производството и използваните материали позволява да се гарантира още по-високо качество на продуктите, което може да бъде важен фактор за установяване на доверие сред потребителите. Не са за пренебрегване и икономиите от мащаба.

Когато Allterco произвежда свои собствени чипове, тя може да намали разходите за закупуване на компоненти от трети страни и да използва вътрешните си ресурси за производството на продукти.

Подобрено функциониране на продуктите

Създаването на собствен модел чип може да доведе до подобрено функциониране на продуктите. Като компанията разработва свой чип, той може да бъде по-добре оптимизиран за специфичните изисквания на продуктите й, което може да доведе до подобрено функциониране и ефективност.

Конкурентно предимство

Създаването на собствен модел чип може да доведе до конкурентно предимство за компанията в бранша на IoT. Като компанията има свои собствени технологии, тя може да бъде по-гъвкава и бърза в създаването на нови продукти и услуги, което може да й даде предимство в конкуренцията с други компании.

Възможност за иновации

Създаването на собствен модел чип може да даде възможност на компанията да измисля нови продукти и услуги, които не са налични на пазара.

Създаването на собствен модел чип може да доведе до подобрено функциониране на продуктите. Shelly чипът може да бъде по-добре оптимизиран за специфичните изисквания на продуктите от линията, което ще доведе до подобрено функциониране и ефективност.

“Стартът на разработката на собствен модел чип за линията Shelly е уникална възможност за българската компания”, коментира съоснователят на IMPETUS Capital Николай Мартинов. “Това е конкурентно предимство за Allterco в бранша на IoT. Притежавайки собствени технологии, компанията може да бъде по-гъвкава и бърза в създаването на нови продукти и услуги за нуждите на пазара. Това е и допълнителна възможност за внедряване на иновации – чиповете Shelly ще дадат възможност на Allterco да разгърне напълно иновативния си потенциал и да изпревари конкурентите си”, добавя Мартинов.

Сподели

Стани част от успеха

Благодарение на Impulse Growth – платформата за непрофесионални инвеститори на IMPETUS Capital, днес всеки има достъп до балансиран портфейл от дивидентски и иновативни, бързорастящи компании и може да стане част от успеха на най-бързо растящите иновативни компании на България.

Подобни статии