Boleron излиза на пазара за растеж BEAM

Уебинар на BIODIT на 5-и март – първите 3 години на борсата и плановете за бъдещето

На 5 март 2024 г. от 16 ч., Юлиан Софрониев, Главен изпълнителен директор и основател на BIODIT, ще направи онлайн презентация на плановете на компанията за бъдещето ѝ развитие. Следете страниците на Impulse Growth и BIODIT за повече информация за уебинара и се регистрирайте за участие тук. В тази статия припомняме някои от успехите на иновативната компания за последната година. 

BIODIT е растяща високотехнологична компания, която разработва системи за сигурност, контрол на достъп и работно време, базирани на биометрична идентификация. Тя разработва първата в света безжична биометрична система за заключване – WBLSⓇ (Wireless Biometric Locking System). Системата не изисква окабеляване, предварително инсталиране, строителство или ремонтни дейности. BIODIT е част от портфолиото на Impetus Capital и Impulse Growth от 2018 г.

В последната година, BIODIT работи по разширяването на пазарния си дял, сключвайки серия от договори с хотели, ваканционни комплекси, летища и автомобилни дистрибутори в България, Гърция и Африка. Освен за хотелски стаи, продуктите на BIODIT се използват за достъп до производства, офиси, бизнес центрове, болници, конферентни зали, фитнес салони, гаражи, автомобили и др. 

През септември 2023 г., BIODIT подписа договор със Swissport Bulgaria–компанията, която предоставя наземно обслужване на летищата в София, Варна и Бургас. BIODIT ще достави системите си за управление и контрол на работното време, за да подобри ефективността на работния процес на над 350-те служители на летищата. Swissport Bulgaria е дъщерно дружество на швейцарския гигант в областта на летищното обслужване Swissport, който разполага с над 50 000 служители на 294 летища в 45 държави.  

Лятото на 2023 г. беше особено силно за BIODIT. През юли, компанията сключи договор с BILLA за оборудването на всичките 149 магазина на веригата в България със своята система за управление и контрол на работното време на служителите. “Това за нас е голяма стъпка в стремежа си да модернизираме работните процеси в България”, сподели Юлиан Софрониев, Главен изпълнителен директор и основател на BIODIT.  

 На 11 юли, производителят на технологични решения за контрол на достъпа обяви споразумение с “Инд комерс”, дистрибутор на Hyundai за България, за доставката на специално разработени устройства за автомобилна защита. 

През юли, BIODIT разработи и нов иновативен продукт – RFID четец за контрол на достъпа. RFID (идентификация на радио честоти) технологията позволява сигурен безжичен контрол на достъпа. Някои от предимствата ѝ са лесната употреба и ниските разходи за поддръжка. RFID панелът на BIODIT е с характерния за компанията изчистен и минималистичен дизайн, подходящ за различни интериорни решения от висок клас.

На 26 юни 2023 г., BIODIT обявяви договор за високотехнологично оборудване на ваканционни  къщи в Utopia Forest, хотелски комплекс на юг от Бургас. През същия месец, иновативният производител на решения за достъп сключи договори и с два хотела в Бургас и новия затворен комплекс “Къщи край водата” в Огняново.  

По-рано през юни, BIODIT сключи договор за дистрибуция в Нигерия, най-големият пазар в Африка, с нигерийската Altitude Group, чиито акции се търгуват на Лондонската фондова борса. BIODIT инсталира и система за управление на персонала и за оператора на летището в София – SOF Connect.  

На 16-18 май 2023 г., BIODIT представи иновативните си решения за хотелския бизнес и за контрол на достъпа на петдесетото издание на водещото международно годишно изложение за продукти и услуги за сигурност IFSEC в Лондон. 

През май, BIODIT подписа и нов договор за дистрибуция. Eurostellar стана партньор на компанията за изключително динамичните пазари в югоизточна Азия. Eurostellar, която има офиси в Прага и в Хо Ши Мин Сити, предлага най-иновативните технология от ЕС в сътрудничество с над 250 дистрибутора във Виетнам, Камбоджа, Тайланд, Малайзия, Сингапур, Мианмар и Лаос. 

BIODIT продължава да инвестира в модернизацията на производството си. На 10 април 2023 г., компанията подписа договор за финансова подкрепа за повишаване на ефикасността на производствения процес с национално и ЕС финансиране. Общият бюджет е 200,247 лева, като половината се поема от компанията, а другата половина е грант по Програмата за икономическа трансформация на Националния план за възстановяване и устойчивост, част от NextGenerationEU. Чрез инвестицията, BIODIT цели да удвои производствения си капацитет и да повиши производителността си чрез дигитализация и намаляване на производствените разходи. 

IMPETUS Capital инвестира в BIODIT през 2018 г. В началото на 2021 г., BIODIT е първата компания, която излиза на пазар BEAM на Българска фондова борса и набира 1 млн. лева като повишава цената на акциите си със 100% само за три часа. През 2022 г., BIODIT успешно набира близо 1,7 млн. лева през BEAM.

Регистрирайте се за уебинара на Юлиан Софрониев тук – https://fb.me/e/6XN7E4mYp 

Сподели

Стани част от успеха

Благодарение на Impulse Growth – платформата за непрофесионални инвеститори на IMPETUS Capital, днес всеки има достъп до балансиран портфейл от дивидентски и иновативни, бързорастящи компании и може да стане част от успеха на най-бързо растящите иновативни компании на България.