Impulse GROWTH стартира емисия на варанти

Телематик Интерактив България разширява пазарното си присъствие и навлиза на нови пазари

Телематик Интерактив България, лицензодържателят на една от най-големите платформи за казино игри и спортни залози в България – www.palmsbet.com, част от дивидентските компании в портфолиото на Impulse Growth и дъщерната ѝ компания СиТи Интерактив сключиха договори за разширяване на пазарното си присъствие на най-голямото изложение на игралната индустрия ICE в Лондон.

Очаква се договореното да разшири значително обхвата на работа на СиТи Интерактив. Компанията в момента е сертифицирана за 18 пазара, а продуктите ѝ се предлагат в повече от 1700 онлайн казина. Компанията договори и нови ексклузивни условия и инструменти за привличане и задържане на потребители, което ще позволи разширяване на клиентската база и постигането на още по-добри резултати. СиТи Интерактив развива дейността на Телематик, насочена към крайни клиенти.

ICE Лондон е най-мащабното събитие в игралната индустрия, което се провежда всяка година. През 2023 г. в събитието участваха над 650 компании от 68 държави, а посетителите бяха над 35 000 души от всички континенти. 

Нови споразумения за разширяване на пазарното присъствие

Сред постигнатите споразумения на Телематик Интерактив България са договори с Groove Technology, N.V., Games Global, QTech Games. Те ще позволят продуктите на дружеството да навлязат на нови пазари в Европа, Латинска Америка и Азия. По време на изложението бе постигната и договореност за разширяване на обхвата на дейност с платформата Finnplay, което ще доведе до придобиване на нови клиенти и разширяване на клиентската база с крайни потребители.

Компанията договори и продължава експанзията си и в балтийските държави, като подписа договор за още по-стабилно присъствие на пазара в Литва. В Словакия и Чехия ще бъде разширен кръга от клиенти. В Белгия се очаква в най-близко бъдеще финализирането на сделка с нови оператори.

Телематик стъпва и на нов пазар – Република Сръбска, част от Босна и Херцеговина, който е сред потенциално силните региони.

След успешни преговори е договорено и разширяване на пазарния дял в Латинска Америка. В Мексико се очаква стартиране на работа с най-големия оператор Caliente, а в Аржентина фирмата навлиза в нови провинции – Кордоба и Мендоса. В Северна Америка СиТи Интерактив старира процеса по стъпване на пазара в Канада. 

Компанията стигна до решение да бъде разширено портфолиото на предлаганите продукти в Кения. Финализират се и процесите по създаване на условия за старта на операциите в Перу.

По време на ICE Лондон бе разширено сътрудничеството по договора на Телематик Интерактив България с организатора на испанското футболно първенство ЛаЛига, на който компанията е официален партньор за България.  Бяха договорени нови възможности за работа както с Телематик Интерактив България АД, така и с дъщерната СиТи Интерактив ЕООД.

Повишение на финансовите резултати през 2022 г.

Телематик Интерактив България е публично дружество, чиито акции се търгуват на Българска фондова борса. В началото на 2022 г. компанията записа успешно първично публично предлагане на акции (IPO), в което участва и Impulse Growth и по този начин стана първата публична българска компания от игралната индустрия.

За краткото си време като публична компания, тя успя да се нареди сред 40-те най-търгувани компании на Българска фондова борса. През тази година компанията планира да излезе и на Франкфуртската фондова борса. Това ще доведе до привличането на нови инвеститори и възможности за развитие.

Телематик Интерактив България, отчете ръст от 28.5% в оперативните си приходи за изминалата година на индивидуално ниво. Те достигат до 97.52 милиона лева, спрямо 78.89 милиона лева за 2021 г. През 2022 г. активните клиенти на компанията са се повишили с 68.75%.

Нетната печалба на индивидуално ниво за 2022 г. се повишава до 22.29 млн. лв., спрямо 20.35 млн. лв. за 2021 г. Съгласно устава на дружеството, инвеститорите могат да очакват поне 40% от печалбата за 2022 г. да бъде разпределена, като дивидент.

Сподели