Boleron излиза на пазара за растеж BEAM

Excitel е оценена на 100 млн. евро

Българската компания Excitel, която доставя широколентов интернет в Индия и е част от портфолиото на IMPETUS Capital и Impulse Growth, получи финансиране от 10,6 млн. евро от български бизнес ангели и IMPETUS Capital. При финансирането компанията е оценена на 100 млн. евро. С новото финансиране съоснователите на компанията Николай Горчилов, Виктор Франсез и Пламен Петков, смятат да удвоят броя на потребителите си.

В момента Excitel има 700 хил. потребители в Индия, като целта е с новото финансиране те да достигнат 1.5 млн. Компанията добавя по 100 хил. нови клиенти в рамките на шест до девет месеца, но този период постоянно се скъсява. Новото финансиране ще подпомогне експанзията на Excitel в Мумбай и над 50 други градове в Индия.

Excitel предлага широколентов интернет достъп, като предлага услугата на по-малки доставчици в Индия, които я предоставят на крайните потребители. Българската компания използва стратегия на „синия океан“, като оперира бизнес процесите, а доставчиците осигуряват крайните кабели до потребителите.

През септември 2018 г. Excitel завърши серия B финансиране за 4 млн. евро, в което участва и IMPETUS Capital. Преди финансирането компанията беше оценена на 40 млн. евро. Набраното през 2018 г. финансиране беше използвано за разработка на софтуер и разширяване на бизнеса, като Excitel успя да увеличи 3 пъти потребителите си с него.

Амбицията на основателите на Excitel е да се превърнат в следващия еднорог в Индия, достигайки до поне 20 млн. домакинства. 

Сподели

Стани част от успеха

Благодарение на Impulse Growth – платформата за непрофесионални инвеститори на IMPETUS Capital, днес всеки има достъп до балансиран портфейл от дивидентски и иновативни, бързорастящи компании и може да стане част от успеха на най-бързо растящите иновативни компании на България.