Impulse GROWTH стартира емисия на варанти

Приходите на компаниите в портфолиото на Impulse Growth са нараснали 3,3 пъти за последните 5 години

Общите приходи на компаниите, които са част от портфолиото на Impulse Growth са нараснали 3,3 пъти в последните 5 години. Това обявиха съоснователите на IMPETUS Capital и създатели на Impulse Growth Николай Мартинов и Виктор Манев пред инвеститорите си на представянето на резултатите на платформата за Q4 2022 г.

Impulse Growth e инвестирала напълно набраните средства от проведеното първично публично предлагане на акции (IPO) през 2021 г. Инвестицията в Transmetrics в общ рунд с фонда на Европейския съвет по иновации (EIC), която платформата обяви в началото на седмицата, е последната нова компания на този етап, обявиха създателите на платформата. Заделени са средства за последващи рундове на финансиране в перспективни компании от портфолиото на Impulse Growth.

Impulse Growth инвестира в български или с български основатели растящи иновативни компании от типа „син окен“ и в растящи дивидентни компании. Общият брой на компаниите в портфолиото на платформата е 21. Разпределението на набраните средства от IPO e 25% в дружества разпределящи дивидент и 75% в инвестиционни инструменти. Общият годишен ръст на приходите на компаниите, част от портфолиото на Impulse Growth, за 2022 г. е 27%. Растящите иновативни компании растат средно с 35% на година, а стартъпите със 107%. Средният ръст за последните 12 месеца на дивидентските компании в портфолиото е 14%.