Boleron излиза на пазара за растеж BEAM

BIODIT сключи първа сделка в Гърция

Високотехнологичната компания BIODIT, която е част от портфолиото на IMPETUS Capital и Impulse Growth, стъпи и на гръцкия пазар. Компанията, която специализира в разработката и производството на системи за сигурност и контрол на достъп, базирани на биометрична идентификация, подписа първи договор в южната ни съседка за оборудването на Hotel Orfeas, разположен в подножието на Метеора. Гърция е третият европейски пазар, на който BIODIT предлага високотехнологичните си решения, след България и Испания.

Някои от най-големите клиенти на BIODIT са в сферата на хотелиерския бизнес – в България 15 хотела използват системите за контрол на достъпа на BIODIT, а в Испания компанията е подновила 5-годишни договори с два хотела.

В края на 2022 г. BIODIT увеличи капитала си и обяви намеренията си за експанзия на нови пазари в Европа. Приоритетни за компанията са Испания и Франция. В следващите три години високотехнологичната компания се фокусира върху изграждане на представителства в най-малко пет държави, извън България и Испания, и продажби в двойно повече.

По-рано през март BIODIT обяви и ново партньорство с Workforce Selection Platform for work in Europe. Компанията оперира на чешкия пазар и целта на това сътрудничество е част от стратегията за експанзия на BIODIT в Европа. Sezam24 е друга компания, с която BIODIT стартира партньорство. Тя е базирана в Чехия и е лидер на европейския пазар в kiosk системи за самообслужване при настаняване в хотели. Това партньорство ще позволи на българската компания да навлезе в нов сегмент на пазара.

Достъпни решения за споделени работни пространства

Продуктите на BIODIT се използват широко в хотелиерския бизнес, но намират и широко приложение в офис сградите и големите ритейл компании. Наскоро BIODIT обяви, че разработва и изцяло нова онлайн платформа за продажби и платежна система. Тя ще ѝ позволи да разшири дейността си и в сферата на биометрични системи за отчитане на работното време. Мениджмънтът на BIODIT смята, че продуктите на компанията имат потенциал в нишата на споделените работни пространства и инвестира в разработване на по-достъпни решения.

През 2022 г. BIODIT реализира продажби на стойност 1,64 млн. лв., а приходите ѝ са над 800 хил. лева. Целта на компанията е през 2023 г. да увеличи продажбите си със 100%.

Сподели

Стани част от успеха

Благодарение на Impulse Growth – платформата за непрофесионални инвеститори на IMPETUS Capital, днес всеки има достъп до балансиран портфейл от дивидентски и иновативни, бързорастящи компании и може да стане част от успеха на най-бързо растящите иновативни компании на България.