Impulse GROWTH стартира емисия на варанти

Re:benefit представят най-новите тенденции в света на корпоративните придобивки

В средата на миналата седмица иновативната платформа Re:benefit, която е част от портфолиото на Impulse Growth, сподели повече за последните тенденции в света на гъвкавите корпоративни придобивки и действащите законови регулации. 

Компаниите в България все по-често търсят нови алтернативи за бонусни схеми, посредством които се стремят не само да задържат, а и да привлекат ценни кадри към екипите си. Съгласно проведено от Mercer общоевропейско проучване през последните 10 години в страните от Европа се наблюдава ръст сред работодателите, предоставящи по-гъвкав избор от корпоративни придобивки на служителите си. В резултат компаниите успяват да намалят една част от разходите си и да диверсифицират работната сила. 

Около една трета (32 %) от анкетираните заявяват, че вече предлагат някаква форма на избор на корпоративни придобивки (карти за спорт, допълнително здравно осигуряване и др.), заплащани от работодателя. Други 30 % предоставят на персонала възможност сами да избират. Повече от една трета (36%) от компаниите с цялостна програма за гъвкави корпоративни придобивки възлагат всички аспекти на администрирането на външни изпълнители като Re:benefit.

В проучването се посочва още, че приблизително ⅔ от организациите, които все още не предоставят такава възможност, сериозно обмислят да го направят. Резултатите показват също, че програмите за избор и предлаганите придобивки се различават значително в отделните държави.

Re:benefit е първата българска платформа за гъвкави корпоративни придобивки. Компанията е създадена в началото на 2021 г. От средата на 2023 г. Re:benefit излиза извън пределите на българския пазар и започва да развива дейност на територията на Турция и Сърбия. По последни данни иновативната компания има  над 11 000 активни потребителя (служители), работещи в 60 различни компании, основно в IT сектора, outsorcing и телеком индустрията.

IMPETUS Capital инвестира в Re:Benefit от началото на ноември 2022 г., след общ рунд за финансиране на компанията за 1,2 млн. евро.

Сподели

Стани част от успеха

Благодарение на Impulse Growth – платформата за непрофесионални инвеститори на IMPETUS Capital, днес всеки има достъп до балансиран портфейл от дивидентски и иновативни, бързорастящи компании и може да стане част от успеха на най-бързо растящите иновативни компании на България.

Подобни статии