Boleron излиза на пазара за растеж BEAM

Николай Мартинов в „Дръзките“: Очаквам да видя компания, която ще промени представата за България като място за инвестиране

Николай Мартинов е професионален инвеститор с над 30 години опит на капиталовите пазари в България. Три пъти награждаван с приза „Брокер на годината“, съосновател на фонда за дялови инвестиции IMPETUS Capital и един от създателите на платформата Impulse Growth. Той е сред менторите в първото за България телевизионно стратъп състезание. В него 21 български стартъпа представят иновативните си бизнес стратегии, а 7 от тях, определени от менторите ще продължат във финалния етап.

Николай Мартинов участва в петия и шестия епизод на предаването. В тях менторите избраха две компании, които ще продължат към финала.

Търси се

„Иновацията прави предишен процес десетократно по-бърз, по-ефективен и по-печеливш“, коментира Николай Мартинов при избора на Infinity Toy Box. В тяхната идея той вижда този иновативен подход, който има потенциал да се превърне в реален бизнес. Infinity Toy Box предлагат единствената в България абонаментна услуга за детски играчки, книги, игри и спортни уреди под наем. В платформата им клиентите наемат избраните играчки и ги връщат обратно, когато вече са омръзнали на децата им.

Втората избрана компания е Umni Solutions, която предлага на собственици на малък и среден бизнес възможност да сглобят и управляват собствен чатбот с изкуствен интелект чрез платформата си. За да използват услугата собствениците на бизнеси не е необходимо да имат технически знания и умения, те получават подробни инструкции и насоки от Umni.bg.

„Една добра продажба е трансфер на ентусиазъм. В Umni.bg видях ентусиазъм и желание техният продукт да бъде продаден“, мотивира избора си Николай Мартинов.

Kъм финалния етап на „Дръзките“ продължават 7 компании. Сред тях са още Holoma, Barin Sports, Storied Data, Swipe.bg и Api Hawk. 

Дръзките компании

„Нужно е да си дързък, за да повярваш в своята идея и да продадеш това, в което вярваш“, казва Николай Мартинов. 

Това е и философията на IMPETUS Capital. Компаниите от типа „син океан“, които изграждат портфейла му са иновативни, с висок ръст на приходите и печалбите и са единствените в своята ниша, които могат да разрешат ефективно значим за пазара проблем. Това са растящи компании със силен екип и иновативен подход към пазара. Компании, ориентирани към резултати. Дръзки. Смели и трансформиращи света, който познаваме. Бъдещите бизнес лидери. 

Вижте пълния запис от епизод 5 и епизод 6 на „Дръзките“ на Bloomberg TV

Сподели

Стани част от успеха

Благодарение на Impulse Growth – платформата за непрофесионални инвеститори на IMPETUS Capital, днес всеки има достъп до балансиран портфейл от дивидентски и иновативни, бързорастящи компании и може да стане част от успеха на най-бързо растящите иновативни компании на България.