Boleron излиза на пазара за растеж BEAM

IMPETUS Capital увеличи инвестицията си в PROMOTO със 100 000 евро

Инвестицията е част от общ рунд на финансиране, в който са набрани 434 хил. евро, с водещ инвеститор Фонд Ню Вижън 3 КД и ангел инвеститори при оценка на компанията преди инвестицията в размер на 4 млн. евро.

Целта на набраните средства е да подпомогнат софтуерната платформа PROMOTO за нейното усъвършенстване и за планираната й експанзия в Румъния. Към момента компанията е набелязала водещи произвoдители и дистрибутори в северната ни съседка, които биха били потенциални ползватели на услугата на дружеството като вече е установен първи контакт с производител, който е заявил интерес да ползва PROMOTO в Букурещ.

„PROMOTO има огромен потенциал за растеж, който видяхме още в зародиш“, коментира един от създателите на IMPETUS Capital Николай Мартинов. „Основното преимущество на платформата е, че подобрява ефективността на търговците и производителите. Едни от най-засегнатите групи от COVID пандемията и покачването на цените на електроенергията и енергийните носители са търговците и производителите на бързооборотни стоки, а платформата им дава възможност да оптимизират разходите си и да дигитализира неефективните търговски процеси. Трябва да отбележим, че в периоди на висока инфлация, секторът на бързооборотните стоки от първа необходимост се представя по-добре от цикличните сектори“, добавя той.

Обединени търговски обекти АД развива първият за България B2B маркетплейс – PROMOTO, който повишава ефективността във веригите за доставки на бързооборотни стоки. Иновативната дигитална платформата помага на магазини, заведения и офиси да се свързват по-лесно с множество производители и дистрибутори и да изпращат поръчките си онлайн.  Платформата предлага богато разнообразие от над 30 000 вида бързооборотни стоки на своите над 2600 регистрирани потребители.

Всеки може да стане част от успеха на компаниите в портфейла на IMPETUS Capital, инвестирайки в Impulse Growth, иновативен инструмент за българския пазар, с който екипът на IMPETUS Capital напълно променя пазара на дялово инвестиране в България.*

*Важна информация

Сподели

Стани част от успеха

Благодарение на Impulse Growth – платформата за непрофесионални инвеститори на IMPETUS Capital, днес всеки има достъп до балансиран портфейл от дивидентски и иновативни, бързорастящи компании и може да стане част от успеха на най-бързо растящите иновативни компании на България.