Impulse GROWTH стартира емисия на варанти

Impulse Growth инвестира 350 хил. лв. в Телематик Интерактив България

Impulse Growth участва в първичното публично предлагане на акции (IPO) на Телематик Интерактив България, като придоби 7000 акции на обща стойност 350 хил. лв. Публичното предлагане на акции на Телематик Интерактив България, притежател на една от най-големите платформи за онлайн казино в България – palmsbet.com, беше и първото за 2022 г. на Българска фондова борса. Постъпилите заявки за закупуване на акции на компанията са за 320 хил. броя на обща цена 16 млн. лв.

След проведеното IPO Телематик Интерактив България става първата публична компания от игралната индустрия в България.

“За мен е чест, че много юридически и физически лица решиха да инвестират в бизнеса на Телематик Интерактив България, което показва голямо доверие към компанията. Гледаме напред към постигане на набелязания план за затвърждаване на позициите ни на пазара,  както и към международна експанзия и в двата ни вертикала – B2B и B2C,” коментира мажоритарният собственик на Телематик Мило Борисов.

Средствата, инвестирани в компанията ще се използват за експанзията ѝ в Перу и други страни. Дружеството е приело дивидентна политика, като обяви, че не по-малко от 40% от печалбата на компанията ще се разпределят като дивидент към инвеститорите.

По пътя към лидерството в Европа

Телематик Интерактив България е създадена през 2014 г. Собственици на мажоритарния пакет от акции на компанията са Мило Борисов и Роси МакКий. И двамата са добре познати имена в сектора на игралната индустрия. Компанията диверсифицира бизнеса си в две направления. Дъщерната „СиТи Интерактив“ е насочена към бизнес сегмента, а брандът Palms Bet e за крайни потребители. 

Телематик Интерактив България и palmsbet.com, отчитат 36.8% ръст на приходите за януари и февруари на годишна база. През последните три години компанията увеличва приходите си почти 38 пъти, като за 2021 г. те са близо 78 млн. лв. Амбицията на мажоритарните собственици на Телематик е до 2025 г. компанията да е сред десетте най-големи играча в онлайн гемблинг индустрията в Европа, а до 2030 г. – в целия свят.

Сподели

Стани част от успеха

Благодарение на Impulse Growth – платформата за непрофесионални инвеститори на IMPETUS Capital, днес всеки има достъп до балансиран портфейл от дивидентски и иновативни, бързорастящи компании и може да стане част от успеха на най-бързо растящите иновативни компании на България.

Подобни статии