Boleron излиза на пазара за растеж BEAM

BIODIT планира да увеличи продажбите си за 2023 г. със 100%

BIODIT, първата компания в света, разработила безжична биометрична ситема за заключване – WBLS® (Wireless Biometric Locking System), която не изисква окабеляване или ремонтни дейности и част от портфолиото на IMPETUS Capital, планира да увеличи двойно продажбите си през 2023 г. спрямо 2022 г. и да отбележи нов ръст от още 100% през 2024 г. По думите на главния изпълнителен директор на BIODIT, пред Darik Business Review, разширяването на дейността на компанията на 2 до 3 нови външни пазара благоприятства постигането на планирания ръст в продажбите.

В края на 2022 г. BIODIT увеличи капитала си с 1.7 млн. лева и обяви, че ще насочи средствата към развитие на продажбите и навлизане на нови пазари – Испания, Франция и пазари извън Европа.

От BIODIT съобщават, че реализираните продажби на компанията през 2022 г. са на стойност 1,64 млн. лв., а приходите ѝ са над 800 хил. лева.

Някои от най-големите клиенти на BIODIT са в сферата на хотелиерския бизнес – в България 15 хотела използват системите за контрол на достъпа на BIODIT, а в Испания компанията е подновила 5-годишни договори с два хотела.

„Инвеститорите в хотелиерския бизнес в Испания много бързо приемат нови решения и са готови да инвестират в иновации“, казва изпълнителния директор на компанията. Испания е най-големият туристически пазар в Европа, а за 2022 г. страната изпреварва Франция като най-посещавана туристическа дестинация в целия свят, което обяснява амбицията на BIODIT да се позиционира на този пазар.

Големи проекти и в България

През 2022 г. BIODIT подписа договор за оборудване на бъдещия многофункционален комплекс „СамЕлион“ в Самоков. Комплексът е в процес на изграждане и ще включва два хотела – с три и четири звезди, затворен жилищен комплекс от висок клас и cпopтнo-възcтaнoвитeлeн цeнтъp. В спортния център ще бъдат изградени ocнoвнa зaлa и тpeниpoвъчни зaли, плyвeн бaceйн c дължинa 25 мeтpa, мeдицинcĸи цeнтъp, фитнec и pexaбилитaциoнeн цeнтъp. Инвестицията е на стойност над 80 млн. лв. и е най-мащабната в региона.

Междувременно BIODIT разработва и изцяло нова онлайн платформа за продажби и платежна система. Тя ще ѝ позволи да разшири дейността си и в сферата на биометрични системи за отчитане на работното време.

Сподели

Стани част от успеха

Благодарение на Impulse Growth – платформата за непрофесионални инвеститори на IMPETUS Capital, днес всеки има достъп до балансиран портфейл от дивидентски и иновативни, бързорастящи компании и може да стане част от успеха на най-бързо растящите иновативни компании на България.