Boleron излиза на пазара за растеж BEAM

Allterco отчете рекордни продажби за 13,2 млн. лв. по време на Черния петък през 2022 г.

Една от големите растящи компании в портфолиото на IMPETUS Capital, Allterco, отчете рекордни продажби на устройства за домашна автоматизация по време на Черния петък през 2022 г. на стойност 13,2 млн. лв. Продажбите на устройства за домашна автоматизация на компанията за промоционалния период през тази година нарастват с 44% спрямо същия период на 2021 г., когато общата стойност на продажбите е била 9 млн. лв. През 2020 г. за периода на Черния петък Allterco e реализирала продажби за 7 млн. лв.

В промоционалния период през 2022 г. са продадени над половин милион устройства за домашна автоматизация. Потребители от над 100 държави по света са се възползвали от специалните оферти и са поръчали своите устройства Shelly, като най-голям интерес е наблюдаван в Германия и Италия, следвани от Испания, Португалия, Холандия, Австрия и Белгия. Целенасоченото увеличаване на инвестициите в структурите за продажби и научноизследователска и развойна дейност през настоящата година оказва значителен ефект, отчитат от Allterco.

Повишена прогноза за приходите за 2022 г. и нов развоен център в Дъблин

Благодарение на рекордните продажби в кампанията „Черен петък“ Allterco потвърждава повишената си прогноза за 2022 г. с приходи от 90-92 млн. лв. За да ускори международната си експанзия, компанията ще открие нов център за научноизследователска и развойна дейност в Дъблин, Ирландия. По думите на съизпълнителния директор на компанията Димитър Димитров, успехът на продажбите на „Черния петък“ на всички географски пазари потвърждава, че стратегията за разширяване на Allterco е правилна, а новият център за развойна дейност в Дъблин е следващата стъпка от тази стратегия.

 “Много от компаниите, в портфолиото на IMPETUS Capital не само не се влияят от кризата, те използват кризата, за да растат и да завземат нови пазари“, коментира съоснователят на IMPETUS Capital Виктор Манев. „Очакваме 2023 г. да бъде година на растеж за иновативните компании в портфолиото ни. При Allterco това ускорение са забелязва ясно“, добавя той.

 Allterco създава иновации чрез проектирането, производството и разпространението на висококачествени IoT продукти, най-популярните от които са линията Shelly за домашна автоматизация, детските смарт часовници MyKi, тракерите MyKi и серията за лична грижа MyKi Care. Екипът зад IMPETUS Capital инвестира в Allterco за пръв път през 2015 г., а до момента тя е увеличила 14 пъти себестойността си и капиталоволоженията на своите инвеститори.

Сподели

Стани част от успеха

Благодарение на Impulse Growth – платформата за непрофесионални инвеститори на IMPETUS Capital, днес всеки има достъп до балансиран портфейл от дивидентски и иновативни, бързорастящи компании и може да стане част от успеха на най-бързо растящите иновативни компании на България.

Подобни статии