Boleron излиза на пазара за растеж BEAM

Transmetrics във фокуса на световната логистична индустрия

Transmetrics, високотехнологичната компания от портфолиото на IMPETUS Capital и Impulse Growth, печели все повече популярност на международните логистични пазари. От 24-и до 26-и октомври, компанията взима участие на на международното търговско изложение Parcel + Post Expo в Амстердам, посещавано от над 3 000 души от 100 държави. Също така, онлайн изданието за европейската стартъп индустрия 150sec.com включи Transmetrics в списъка си на водещите 25 стартъпи в Европа. 150sec.com отличава уникалния подход на Transmetrics, който използва изкуствен интелект (AI), за да изтегля автоматично данни и анализира, създава модели и предсказва транспортните потоци.

На главната сцена на Parcel + Post Expo, Давид Торосян от Transmetrics говори за решенията на компанията за по-ефикасно управление на приходите и разходите.  Transmetrics показва своя най-нов SaaS продукт, който използва изкуствен интелект (AI) и анализ на големи масиви данни, за да оптимизира маршрутите на доставки. Продуктът е насочен към подобряване на операциите на компании за колетни, пощенски, куриерски и групажни услуги чрез автоматизиране на процеса на краткосрочно планиране и намаляване на разходите, свързани с транспортната мрежа, превозните средства, оборудването и покупките.

Клиентите  интегрират технологичното решение на на Transmetrics върху системите си за управление на транспорта/планирането на ресурсите на предприятието (TMS/ERP). Transmetrics свързва и подобрява историческите данни, позволявайки на екипите за планиране да използват консистентна база данни, за да се учат от минали процеси, да управляват настоящите и да прогнозират бъдещите. Transmetrics предлага няколко модула като част от продукта, включително табла за управление на производителността и минали дейности, прогнозиране на търсенето, планиране и симулация и оптимизация. 

Някои клиенти на Transmetrics вече са постигнали до 96% точност на прогнозиране при избора на камион за обслужване на конкретен маршрут на дадена дата, както и до 80% автоматизация на процеса. Само в 20% от случаите планиращите трябва да прегледат предложението за системата, за да вземат окончателно решение. Сред клиентите на Transmetrics са глобални логистични компании като Kuehne + Nagel, DPD, Matson, TIP Trailers.

Transmetrics е високотехнологична компания, която специализира в оптимизацията на логистичните процеси на транспортните компании. През февруари 2023 г., тя беше една от първите две български компании, които получиха директно финансиране от фонда на Европейския съвет по иновации (EIC). В този рунд, на обща стойност 2,5 млн. евро, инвестира и IMPETUS Capital. Компанията получава и подкрепа за своята развойна дейност като част от пилотната програма EIC Accelerator.  

Transmetrics вече е удвоила екипа си, интегрира специализираните си софтуер решения в цялостна логистична платформа и се фокусира върху изграждането на дългосрочни партньорства с досегашни и нови клиенти. Компанията предлага продукта си на пазар оценен на 9,5 трилиона долара през 2022 г. Според прогнозите глобалният логистичен пазар ще достигне стойност от 12,975 трилиона долара през 2027 г. 

Стратегическата цел на Transmetrics е да постигне над 1000% ръст в приходите си през 2027 г. спрямо 2022 г. 

Сподели

Стани част от успеха

Благодарение на Impulse Growth – платформата за непрофесионални инвеститори на IMPETUS Capital, днес всеки има достъп до балансиран портфейл от дивидентски и иновативни, бързорастящи компании и може да стане част от успеха на най-бързо растящите иновативни компании на България.

Подобни статии