Impulse GROWTH стартира емисия на варанти

SoCyber отбеляза 110% ръст на приходите си през 2022 г.

Приходите на SoCyber, една от иновативните компании в портфолиото на IMPETUS Capital и Impulse Growth, достигнаха 1,3 млн. лв. през 2022 г., което представлява 110% ръст спрямо предходната година. Компанията, специализирана в областта на киберсигурността, регистрира и свое дружество в САЩ, като част от стратегията си за навлизане на американския пазар. В резултат на партньорството ѝ с местна финтех компания вече е привлечен и първи клиент, който ще използва както услугите на SoCyber, така и специализираната платформа Kikimora.io.

Платформата на SoCyber Kikimora.io централизира цялата информация за уязвимите системи на конкретния клиент. Платформата се използва на абонаментен принцип, а компанията разширява предлагането като създава различни абонаментни планове, калибрирани към бизнеси от различен мащаб и комбиниране на бизнес услугите с платформата в една опция. Наскоро SoCyber съобщи, че е добавила към платформата си лесна инеграция с JIRA, софтуерен инструмент, използван от много компании за управление на проекти.

Двуцифрен растеж в сектора на киберсигурността

Опасността от повишаване на количеството кибератаки и киберпрестъпления е поставена на 8-мо място в „Доклада за глобалните рискове 2023“ на Световния икономически форум в Давос (World Economic Forum). Докладът разглежда 10-те най-големи риска в краткосрочен план (2 години) и в дългосрочен (10 години). Участниците във форума смятат, че киберзаплахите стават все по-сложни, затова е все по-важно инвеститорите да разглеждат киберсигурността като съществен фактор, когато оценяват устойчивостта на даден бизнес. Най-уязвимите сектори са финансовия сектор – банки, финтех компании, застрахователи, критична инфраструктура – ядрени електроцентрали, жп-транспорт, транспортни и логистични компании, фармацевтични компании, лаборатории, изследователски центрове. Зачестяват и атаките към държавния сектор.

В резултат на това повишение на кибератаките срещу бизнеса, разходите за киберсигурност се повишават. Компаниите отделят все повече време и ресурс, за да се защитят и да изглеждат сигурни в очите на инвеститорите. Очаква се секторът на киберсигурността да расте с общ годишен темп на нарастване на приходите от 13.3% до 2027 г.

Стратегията на IMPETUS Capital и Impulse Growth е да инвестират в сектори, формиращи растежа на българската икономика. Това са сектори, като киберсигурността, които имат двуцифрен темп на растеж“, коментира съоснователят на IMPETUS Capital Николай Мартинов. „Резултатите на SoCyber и силният екип на компанията доказват, че компанията има потенциал да расте по-бързо от индустрията си “, добавя той. Основателят на SoCyber Красимир Коцев беше е сред избраните в класацията „30 under 30” на Forbes България за 2022 г.

По думите на Николай Мартинов SoCyber е в напреднала фаза на преговори за нов инвестиционнен рунд при по-висока оценка от тази при финансирането ѝ от IMPETUS Capital през 2022 г.

Сподели

Стани част от успеха

Благодарение на Impulse Growth – платформата за непрофесионални инвеститори на IMPETUS Capital, днес всеки има достъп до балансиран портфейл от дивидентски и иновативни, бързорастящи компании и може да стане част от успеха на най-бързо растящите иновативни компании на България.

Подобни статии