Impulse GROWTH стартира емисия на варанти

Speedy е акция на седмицата!

Акциите на “Speedy” (SPDY), които са част от портфолиото на Impulse Growth, бяха отличени като “акция на седмицата” от специализираното издание за финанси и бизнес investor.bg. Напомняме, че такъв приз получиха още Impulse Growth през април, Bianor и Shelly Group през май. 

Миналата седмица Speedy обяви, че ще разпределя рекорден дивидент от 5,75 лв. за брой акция бруто. Това е най-високият дивидент за ценни книжа, изплащан някога от компанията за куриерски услуги.  

На 28 юни 2024 г. ще се състои общото събрание на акционерите. В дневния ред е предвидено да се гласува общата сума, която ще се разпредели между акционерите. Тя е в размер на 30,9 млн. лв., което преобразувано в сума възлиза на малко над 83% от печалбата, реализирана през 2023 г.

Напомняме, че Speedy има потенциал да бъде следващата едномилиардна компания на БФБ. Зa последните 12 месеца аĸциитe нa дружеството за куриерски услуги ca пocĸъпнaли c над 50%, а пазарната капитализация е малко под 900 млн. лв. Към днешна дата (27 май 2024) по размер на пазарната капитализация Speedy заема четвърто място сред всички публични компании, които се търгуват на БФБ.

През първото тримесечие на 2024 г. дружеството отчита приходи на стойност над 90 млн. лв. В сравнение със същия период на 2023 г., се наблюдава 32% ръст на годишна база. Печалбата за първото тримесечие на 2024 г. е в размер на 12,3 млн. лв. при 6,3 млн. лв. за същия период на 2023 г., което е с 95% повече на годишна база.

Speedy e сред топ 3 най-големи компании на пазара на куриерски услуги в България с пазарен дял от над 25%. Дружеството излиза на Българската фондова борса през ноември 2012 г.  и се превръща в първата компания с публичен статут в бранша. Impulse Growth инвестира в Speedy от 2021 г.

Сподели

Стани част от успеха

Благодарение на Impulse Growth – платформата за непрофесионални инвеститори на IMPETUS Capital, днес всеки има достъп до балансиран портфейл от дивидентски и иновативни, бързорастящи компании и може да стане част от успеха на най-бързо растящите иновативни компании на България.