Impulse GROWTH стартира емисия на варанти

SoCyber е сред най-иновативните български компании за 2022 г.

SoCyber, една от бързорастящите компании в портфолиото на IMPETUS Capital, беше отличена с марката „Високи постижения в иновациите 2022“ от конкурса на фондация “Приложни изследвания и комуникации”, съобщава capital.bg. Конкурсът се организира за 18-та поредна година и отличава най-иновативните български компании в сферта на информационните технологии, кръговата икономика, здравеопазването, подобряване начина на живот и др.

Той се организира от фондация “Приложни изследвания и комуникации”, Enterprise Europe Network – България, с подкрепата на Генерална дирекция “Вътрешен пазар, промишленост, предприемачество и МСП” на Европейската комисия и “София тех парк”. Инициативата е призната от Европейската комисия за добра национална практика в подкрепа на иновационното развитие. През 2022 г. в конкурса са участвали над 100 компании от цялата страна. До финала достигат 24 от тях, а победителите са определени от жури от представители на държавни институции, бизнеса, научната общност и финансиращи организации.

„Син океан“ в киберзащитата

SoCyber, създадена през 2018 г., е специализирана в областта на киберзащитата и онлайн сигурността. Компанията обслужва клиенти във финансовия и банков сектор, здравеопазване, доставчици на критична инфраструктура в енергетиката, публичен сектор и други, обработващи поверителни данни. SoCyber следва нишова бизнес стратегия и се специализира единствено в услуги, свързани с проверка на сигурността или т.нар. „бяло хакерство“, което я различава от конкурентите в бранша. Компанията разработва специализирана платформа – Kikimora.io за управление на риска и проблемите в сигурността, която дава възможност всички уязвими системи на клиента да бъдат централизирани на едно място.

Философията ни е да подкрепяме най-иновативните идеи в България и да подпомагаме превръщането им в глобален бизнес“, казва съоснователят на IMPETUS Capital Николай Мартинов. „SoCyber е един от сините океани в нашето портфолио – компания, която изгражда собствена пазарна ниша и има иновативен подход към пазара. Вярвам, че за екипа ѝ ще последват още признания“, добавя той.

IMPETUS Capital инвестира в SoCyber през 2022 г. От създаването си до момента компанията има възходящо развитие. Приходите ѝ от продажби достигат близо 1.3 млн. лв. през 2022 г., спрямо 616 хил. лв. за предходната година, което представлява ръст от 110%.

Сподели

Стани част от успеха

Благодарение на Impulse Growth – платформата за непрофесионални инвеститори на IMPETUS Capital, днес всеки има достъп до балансиран портфейл от дивидентски и иновативни, бързорастящи компании и може да стане част от успеха на най-бързо растящите иновативни компании на България.

Подобни статии