Impulse GROWTH стартира емисия на варанти

Smart Organic със значителен растеж за тримесечието

Smart Organic увеличи с 46% стойността на продажбите си за първото тримесечие на 2023г. и разширява производствения си капацитет с потенциал за допълнителни приходи от 150 млн. лв. годишно. Растежът е най-голям на немския пазар, където компанията увеличава приходите си със 125%. Консолидираните приходи от продажби за първите три месеца по предварителни данни са 17.3 милиона лева.

Компанията разчита да задържи изключително силния си органичен растеж до края на 2023г., което би й позволило по-висока оперативна печалба. Перспективите са добри, защото изключително силният органичен растеж не се дължи на краткосрочни промоционални кампании. Растежът на немския пазар също е повод за оптимизъм, тъй като той е вторият най-голям в света за био храни след САЩ, с увеличение от 22% за 2020г.

От този месец Smart Organic започва да увеличава капацитета на производствата си с инсталацията на нови мощности. Общо планираните инвестиции в машини, оборудване и сгради за 2023г. са на стойност около 13 милиона лева и дават на компанията стабилна основа за бъдещ органичен растеж с висока възвръщаемост. Те са отчасти финансирани от първичното публично предлагане (IPO) на компанията през ноември 2021г., където тя набра максималните за пазара към този момент близо 6 милиона лева.

От основаването си през 2009г., Smart Organic се е наложила като един от водещите производители и дистрибутори на био храни в Европа. Продуктите й, сред които добре познатите серия от барове със суперхрани Roo’bar, се предлагат в повече от 60 страни по света. Компанията е част от портфолиото на Impulse Growth.

Сподели

Стани част от успеха

Благодарение на Impulse Growth – платформата за непрофесионални инвеститори на IMPETUS Capital, днес всеки има достъп до балансиран портфейл от дивидентски и иновативни, бързорастящи компании и може да стане част от успеха на най-бързо растящите иновативни компании на България.