Boleron излиза на пазара за растеж BEAM

Shelly Group се разраства като част от Z-Wave Alliance

Z-Wave, изданието на Z-Wave Alliance, глобалният консорциум от компании, които използват протокола Z-Wave в своите “интернет на нещата” (IoT) решения за интелигентен дом, разговаря с Леон Крал, главен технологичен директор на Shelly Group, който разказа за изключително успешното първо тримесечие на 2024 г. за високотехнологичната компания от портфолиото на IMPETUS Capital и Impulse Growth.

Докато Shelly Group е сравнително нов член на Z-Wave Alliance, тяхната марка Shelly Qubino е част от Алианса от повече от десетилетие. Портфолиото на Shelly Group от IoT продукти обхваща над 100 пазара и продължава да се разширява с високи темпове. САЩ е един от пазарите, в които компанията вижда висок потенциал за растеж. 

Присъединяването към Z-Wave Alliance е ключова част от стратегията за разрастване на Shelly Group, разказва Леон: „За да създаваме авангардни продукти, за нас е много важно да бъдем част от една от най-далновидните и иновативни организации в сферата, за споделяне на опит и същевствено ноу-хау.“

„Като членове на Z-Wave Alliance, ние се радваме на много предимства и нашето партньорство е изключително полезно по отношение на стартирането и маркетинга на нови сертифицирани продукти, получаването на подкрепа на търговски панаири и възможността да присъстваме и да участваме активно в Z-Wave член събития за общуване с други партньори на Алианса“, каза Леон.

В резултат на това Shelly Group се радва на изключително успешно представяне на изложението CES 2024 през януари в Лас Вегас, където имаше възможност да представи иновативните си IoT решения пред близо 140 000 посетители. 

На изложението CES 2024, Shelly Group представи новия си чип с 8МВ памет, който е вграден в сензора за влага и температура H&T Gen3. Той има двойно по-голяма памет от по-старото поколение, осигурява по-гладка работа и по-бърза реакция, като същевременно е готов за интеграцията на нови функционалности. H&T Gen3 може да бъде фиксиран на стена или на собствената си стойка, разполага с часовник и вече се предлага с корпус в матов черен цвят. 

С поглед напред, планираното продуктово портфолио става още по-впечатляващо, тъй като техният екип започва да планира да поддържа Z-Wave Long Range устройства (нещо, за което говориха като част от Long Range Fireside Chat на CES 2024). Леон посочи някои от основните предимства от използването на Z-Wave при разработването на техния продукт.

„Z-Wave е може би един от най-надеждните от всички ранни протоколи в интелигентния дом, който остава изключително актуален днес. Z-Wave има много предимства, сред които висока оперативна съвместимост и наличност на устройства, лесна инсталация и управление на мрежата, лесна за постигане енергийна ефективност, която помага на потребителите да пестят енергия и защитават околната среда.  Z-Wave инфраструктурата е по-мащабируема от традиционните мрежи без допълнителни разходи, той също е известен със своите надеждни връзки, осигуряващи солидна производителност,” каза той.

През идните месеци, Shelly Group ще продължи да подпомага разрастването си на американския пазар чрез участия си в най-големите изложения на индустрията в САЩ като CONNECTIONS в Далас, Тексас, на 7 май и CEDIA Expo  в Денвър, Колорадо, на 4-6 септември. 

IMPETUS Capital инвестира в Shelly Group през 2015 г., когато цената на акцията е 1,45 лв. На фона на устойчивите положителни резултати и успешното въвеждане на множество нови устройства, акциите на Shelly Group достигнаха цена от 70 лв. – увеличение от близо  40 пъти за осем години. В края на януари, Shelly Group достигна пазарна капитализация от над 1 млрд. Лева, превръщайки се в компанията с най-висока оценка на Българска фондова борса (БФБ), 

Бързорастящата компания от портфолиото на IMPETUS Capital и Impulse Growth цели да постигне приходи от 200 млн. евро до 2026 г.–ръст от над 320% спрямо 2022 г. 

Сподели

Стани част от успеха

Благодарение на Impulse Growth – платформата за непрофесионални инвеститори на IMPETUS Capital, днес всеки има достъп до балансиран портфейл от дивидентски и иновативни, бързорастящи компании и може да стане част от успеха на най-бързо растящите иновативни компании на България.

Подобни статии