Boleron излиза на пазара за растеж BEAM

Shelly Group пред американските micro-cap инвеститори

Волфганг Кирш, изпълнителен директор на Shelly Group (XETR:$SLYG), разказа за предстоящото участие на иновативния производител на решения за “умен дом”, част от портфолиото на IMPETUS Capital и Impulse Growth, в Planet MicroCap Showcase: VEGAS 2024, водещото изложение за “micro cap” инвеститори (в компании с пазарна капитализация между $50 млн. и $300 млн., което се провежда в Лас Вегас между 30 април и 2 май. 

Кирш сподели, че Shelly Group реализира 50% от приходите си на немскоезичните пазари. Едната от важните цели на компанията за 2024 г. е да приложи успешната си стратегия за допълнителен растеж и пазарно развитие във Великобритания и Франция, както и в САЩ.

Shelly Group се стреми и да увеличи продажбите на собствения си чип, който позволява на производителите на уреди като перални, микровълнови печки, бойлери и климатици да ги превърнат в “смарт” устройства. 

Кирш припомни, че Shelly Group надмина целите си за 2023 г. като завърши годината с ръст на приходите от 57%, 74.9 млн. евро приходи. Съотношението на оперативната печалба (EBIT) към приходите за годината е 25.5% и Shelly Group има достатъчно налични средства, за да финансира растежа си в рамките на следващите три години. 

За 2024 г., Shelly Group си поставя за цел да постигне приходи от 105 млн. евро Компанията подготвя да пусне на пазара новото поколение на своите устройства за интелигентно управление на сгради. Кирш е уверен, че с новите устройства, Shelly Group ще увеличи преднината си пред конкуренцията. 

IMPETUS Capital инвестира в Shelly Group през 2015 г., когато цената на акцията е 1,45 лв. На фона на устойчивите положителни резултати и успешното въвеждане на множество нови устройства, акциите на Shelly Group достигнаха цена от 70 лв. – увеличение от близо  40 пъти за осем години. В края на януари, Shelly Group достигна пазарна капитализация от над 1 млрд. Лева, превръщайки се в компанията с най-висока оценка на Българска фондова борса (БФБ), 

Бързорастящата компания от портфолиото на IMPETUS Capital и Impulse Growth цели да постигне приходи от 200 млн. евро до 2026 г.–ръст от над 320% спрямо 2022 г. 

Сподели

Стани част от успеха

Благодарение на Impulse Growth – платформата за непрофесионални инвеститори на IMPETUS Capital, днес всеки има достъп до балансиран портфейл от дивидентски и иновативни, бързорастящи компании и може да стане част от успеха на най-бързо растящите иновативни компании на България.