Boleron излиза на пазара за растеж BEAM

Иновативно решение на Storied Data променя света на големия бизнес

В интервю за предаването “Бизнес старт” по Bloomberg TV Bulgaria с водещ Христо Николов,   Радо Которов, основател и главен изпълнителен директор на Storied Data, разказа за нова възможност за представяне на големи обеми бизнес информация. 

Българската високотехнологична компания, която е част от портфолиото на IMPETUS Capital и Impulse Growth, е разработила иновативно решение, благодарение на което използването на тромави дигитални формати като PDF за представяне на отчети пред управителните бордове, скоро ще остане в историята.

Основателят на Storied Data разказа за ранния стадий на дигитализацията, когато управителните бордове на големите компании на всяко тримесечие получават аналитични доклади, които съдържат огромен обем финансови и оперативни данни. За да вземат решение по отношение на риск, инвестиции и т.н., им е било необходимо да отделят от няколко дни до седмица, за да изчетат цялата информация и да проследят как се движи организацията. Радо Которов споделя още, че на него и колегите му им е отнело 3 години, за да измислят визуален начин, по който да съкратят оперативната работа на борда от 1 седмица до 1 ден. 

Към днешна дата, този процес се представя пред бордовете под формата на интерактивна страница.  Благодарение на визуализацията на данните по този модерен и иновативен начин възприемането на информацията става много по-лесно, от колкото ако тя е в текстови формат и трябва да се чете. В резултат членовете на борда много бързо и по един интуитивен начин могат да отсеят информацията, върху която трябва да се фокусират, за да се вземат решения. Един от първите партньори, с които Storied Data работи на този принцип, е “Софийска вода” АД. 

Storied Data е основана през май 2022 г. Мисията на високотехнологичната компания е да промени начина, по който се създават, публикуват и разпространяват данни и финансова информация. Storied Data е част от портфолиото на IMPETUS Capital и Impulse Growth от юни 2022 г.

Цялото интервю с Радо Котаров, основател и главен изпълнителен директор на Storied Data, в предаването “Бизнес старт” с водещ Христо Николов, можете да гледате тук.

Сподели

Стани част от успеха

Благодарение на Impulse Growth – платформата за непрофесионални инвеститори на IMPETUS Capital, днес всеки има достъп до балансиран портфейл от дивидентски и иновативни, бързорастящи компании и може да стане част от успеха на най-бързо растящите иновативни компании на България.

Подобни статии