Boleron излиза на пазара за растеж BEAM

Индексът IMPTECH ще следи представянето на иновативните технологични компании на Българска фондова борса

IMPTECH следи представянето на иновативните технологичните компании, чиито акции се търгуват на Българска фондова борса. Създаването и поддържането на индекса е инициатива на съоснователите на IMPETUS Capital и създатели на Impulse Growth Николай Мартинов и Виктор Манев. Основната идея зад IMPTECH е да се популяризира потенциала за растеж на българските компании, който предлагат иновации в технологичния сектор.

Към момента индексът включва 7 компании – Allterco, Dronamics, Бианор Холдинг, Телелинк Бизнес Сървисиз, Сирма Груп, BIODIT и Sin Cars. Те са представени с равни тегла в индекса. В края на всяко тримесечие ще се извършва ребаланс. Нови компании могат да бъдат включени в IMPTECH при следващ ребаланс, но не по-рано от 1 месец след първата дата на търговия с акциите им.

 IMPTECH се обновява всекидневно и може да бъде проследен на страницата на Impulse Growth на адрес https://www.impulsegrowth.eu/imptech/ Три от компаниите, представени в индекса – Allterco, BIODIT и Телелинк Бизнес Сървисиз, са част от портфолиото на Impulse Growth.

Стремително движение нагоре на IMPTECH

Данните от IMPTECH показват, че ако даден инвеститор е вложил през януари 2021 г. равни средства в следените от него 7 компании, за две години ще е постигнал 250% доходност. За 2022 г. индексът e повишил стойността си от 205,65 до над 270 пункта. Представянето на акциите на седемте иновативни компании за периода от началото на 2021 г. до момента е много по-добро от представянето на SOFIX и BGTR30.

Любопитен факт е, че индексът IMPTECH беше визуализиран и публикуван с продукта на Storied Data, част от портфолиото на Impulse Growth, за по-малко от 24 часа. Това само доказва потенциала и приложимостта на Storied Data да замени статичния pdf документ, за да го превърне в интерактивен формат за практически всяка индустрия.

Продуктът на Storied Data не само визуализира големи масиви от данни на една страница, но и ги прави лесни за споделяне и разбиране от крайните потребители.

Сподели

Стани част от успеха

Благодарение на Impulse Growth – платформата за непрофесионални инвеститори на IMPETUS Capital, днес всеки има достъп до балансиран портфейл от дивидентски и иновативни, бързорастящи компании и може да стане част от успеха на най-бързо растящите иновативни компании на България.

Подобни статии